OLDALVONAL

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.07.23.

Gyász: Meghalt Solti Antal

Vitályos Eszter szívszorító szavakkal búcsúzik.

75 évesen elhunyt a Ferencvárosi Torna Club és a magyar tőrvívás legendás alakja, az FTC vívószakosztályának egykori vezetőedzője, Solti Antal. Vitályos Eszter közösségi oldalán búcsúzik tőle.

Bella brave gyertya, mécses, láng, gyász, elhunyt, meghalt,
Fotó: Pixabay.com

Elhunyt Solti Antal, Tóni bácsi

- kezdte búcsúját Vitályos.

Nem, nem tudom felfogni még. 33 éve ismertem, szerettem és tiszteltem Tóni bácsit. Mi az UTE-ban Gèza bácsi tanítványai-, a legnagyobb ellenfeleink pedig az MTK-ban nagyrészt az ő tanítvànyai voltak. Még most is előttem van, ahogy a lányoknak akciót mond, fegyelmezi őket, vagy örül egy-egy jó asszónak. A tőrvívás volt az élete. Ikon. Rengeteget tanultunk tőle gyerekként, aztán kèsőbb az edzőképzőn felnőttként is. A vívósportban mindenki ismeri és tiszteli. Igen. Jelenidőben. Nem tudok Róla múltidőben írni. Mèg nem. Mert nem akarom elfogadni, hogy elment. Senki sem tud úgy nevetni, tapsolni, vagy azt kiabàlni: “naggyon szép volt, gyerek!” egy szèp tusnàl, ahogy Ő. Borzasztóan hiànyozni fog, Mester! Valójàban már most hiányzik. Őszinte részvétem a Családjànak, barátainak és az egész vívótársadalomnak! Vigyázzon a vívókra odafentről! Nyugodjèk békèben!

Solti Antal 1948. október 22-én született. Hosszú évekig vezette a női tőrválogatottat, több cikluson át tagja volt a Magyar Vívó Szövetség elnökségének.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek