Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.06.19.
Módosítva: 2023.06.19.

„Milák Kristófnak lazítania kell” – úszólegendánkat nem lepte meg az olimpiai bajnok panasza

Nem mindegy, hogy Milák Kristóf milyen hangulatban fejezi be vb-előkészületeit. A Honvéd úszója a napokban edzései monoton voltára panaszkodott.

Olimpiai bajnok úszónk, Milák Kristóf  bevallotta, nehezen viseli felkészülése lelki terheit. Erről hallva a múlt úszólegendája, dr. Hargitay András nem különösebben lepődött meg.

Milák Kristóf
Milák Kristóf Fotó: Szabó Miklós

„Amikor a Mágussal, azaz Széchy Tamással edzettem, szükségtelen volt a sajtóban szólni erről, mert egy szempillantás alatt konstatálta, ha valami nem volt rendben nálam” – emlékezett a világ- és Európa-bajnok. „Kiparancsolt a vízből, és arra utasított: bármi is a gondod, öltözz fel, menj haza, pihenj két napig, utána könnyebben végzed a dolgodat.”

Lazító csoki

Hargitay szerint ez mindig megoldotta a lelki válságát, új lendülettel készült. Előfordult, hogy Széchy kicsi vagy nagy mogyorós csokit adott nekik az edzések végén.

Amikor nagyobbacskák lettünk, Széchy a korábbi úszó-klasszisok, például Csikány József kedvenc felszerelési tárgyait osztogatta, amire roppant büszkék voltunk.

Hogy Milák esetében csakis a monotonitás a baj oka, ezt Hargitay képtelen megítélni, de a pszichoszomatikus bajok megoldására több módot ajánlott. Megoldás lehet, ha a hétvégén ismerőssel, barátnővel olyan helyre ruccan ki, ahol semmi sem emlékezteti a hétköznapok egyformaságára. 

„Ugorjon el baráti társasággal kirándulni, lazulást lelhet családja békéjében, egy kiváló mozi, színházi előadás szintén segít” – véli Hargitay.

Mérgeznek a dolgos hétköznapok

„Milák elsősorban az edzőjével, Virth Balázzsal keresse a megoldást. Önmagán úgy segíthet, ha számolgatja a hátralévő napokat, melyek a július 14. és 30. közötti fukuokai vb-ig hátra vannak. Motiváció-javító, ha edzései elején arra összpontosít, hogy 200 pillangón verhetetlen, hiszen mindenféle világversenyt nyert azon a távon.”

Esetleg ez az utóbbi tény elégedetté tette? – vetettük fel Hargitaynak.

„Kizárt” – reagált a korábbi szövetségi kapitány „Elvégre tudja, a vb-n, majd a párizsi olimpián micsoda remek érzés lenne újfent aranyérmeket szerezni. Olvastam arról a tervéről, hogy gyorsúszásban is a világ legjobbjai közé kerülne. Ha gyakorlás közben ennek módozatait elemzi, azonnal szertefoszlik a monotonitás. A négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamásnak nem maradt ideje arra, hogy háton is bizonyítson, noha kiváló volt abban is! A hétköznapok mérgezik a verseny felé vezető utat, és ezzel valamennyi klasszis úszó szembesül.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek