Édesapjának elárulta, így nyert aranyat Hosszú Katinka

Hosszú Katinka újra bebizonyította, hogy a legnagyobb úszók közé tartozik. A felkészülése ugyan nem sikerült a legjobban, amire magánéleti válsága is rányomta a bélyegét, de a medencében ezen túllépve mindenkit maga mögé utasított.

Hosszú Katinka májusban jelentette be, hogy nem tudták megoldania magánéleti gondjaikat Shane Tusuppal, így a felkészülését is más irányítja majd. Ez talán a legrosszabbkor jött, pár hónappal a glasgow-i Európa-bajnokság előtt. Katinka hihetetlen akaraterejének köszönhetően azonban felállt a padlóról, és Eb-aranyat nyert 200 vegyesen.

Egy ország szerette meg újra a kőkemény Iron Ladyből ismét egy mosolygós bajai kislánnyá vált bajnoknőt.

Ez az úszás a szívem legmélyéről jött. Meg kellett nyernem ezt a versenyt, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült

– idézi a Magyar Úszószövetség Facebook-oldala Hosszú Katinkát.

Édesapja rég örült ennyire Eb-aranynak

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő elmondása szerint teljesen máshogy állt oda versenyezni, mint az elmúlt öt évben. Édesapja, Hosszú István rendkívül boldog volt, hogy Katinka a dobogó legfelső fokára állhatott.

Katinka nagyon elfáradt, nekem is elmondta, hogy a szíve vitte előre. Talán az első Eb-aranyának örültem ennyire, mint ennek, hiszen tudtuk jól, hogy milyen előzmények után állt fel a rajtkőre

– mondta el a %RIPOST%-nak Hosszú István.

Rendkívül motivált volt az Iron Lady

A legtöbben valószínűleg el sem indultak volna a magánéleti válság után az Európa-bajnokságon. Hosszú Katinka viszont rendkívül motivált volt. A vízben régi önmagát idézte, annak ellenére, hogy három másodperccel maradt el a tavalyi, budapesti vizes vb-n úszott idejétől.


A sport szeretetét emelte ki lapunknak Hosszú István is, mint mondta az úszás egy biztos támpont Katinka életében.

Katinka sok mindenen átment az utóbbi fél évben. Sok idő kell, hogy az ember ezeket feldolgozza és végleg lezárja magában a dolgokat

– mondta a büszke édesapa.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!