Ezt mondta Storck, mindenkit meglepett az andorrai bukás után

Nem ezt vártuk, Herr Storck! Így reagált a szövetségi kapitány a magyar foci mélypontjára. Csányi Sándor MLSZ-elnök is megszólalt az ügyben.

A magyar futball történetének mélypontját jelentő, történelmi vereség (Andorra-Magyarország 1-0) után sem mondott le a posztjáról Bernd Storck.

Az Eb-eufória után szűk egy évvel teljesen leépült magyar futballválogatott szövetségi kapitányának sorsáról így az MLSZ vezérkarának kell döntenie. Csányi Sándor elnök, Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár sokáig beszélgettek is, de úgy tűnik, késlekednek a kézenfekvő döntéssel.

Konzekvenciák? Még túl friss ez a csalódás, hiba lenne bármit is mondani, várjunk még ezzel néhány napot!

- idézte a Nemzeti Sport a szövetség "rettenetesen csalódott" elnökét.

Maga Storck is azzal lepett meg mindenkit, hogy a szégyenteljes vereség és "játék" után nem dobta be rögtön a törölközőt:


Ez után csak bocsánatot lehet kérni.

A csapat teljesítménye rettenetesen frusztráló volt. Pedig tudtuk jól, hogy mi vár ránk, hogy kellemetlen ellenféllel találjuk szembe magunkat. Hamar hátrányba kerültünk, és azt a kevés esélyt sem sikerült kihasználnunk, ami adódott előttünk. Ki kell mondani, ez egy nagy blamázs volt, ami megbocsáthatatlan. A körülményekre nem szabad hivatkozni,

mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, nekem is. De nem ez a megfelelő idő arra, hogy a jövőről beszéljünk.

Először meg kell emészteni ezt a mérkőzést, elgondolkozni, hogy mit lehet jobban csinálni. Nyilvánvaló, hogy nemzetközi szinten ilyen teljesítmény nem vezet eredményre. Mindenkinek el kell gondolkodnia a kialakult helyzeten.

Hogy mi a személyes jövőm? Ezt másoknak kell eldönteniük.

Én a segítőimmel együtt igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból és a csapatomból. Így tettünk ma is, de ezúttal minden rosszul sikerült. Voltak korábban jobb időszakaink, de a mai teljesítményért bocsánatot kell kérnünk

- mondta Bernd Storck szövetségi kapitány.

A játékosok közül Dzsudzsák Balázs és Gulácsi Péter is szégyenkezve értékelt, bocsánatot kértek a szurkolóktól a - szerintük is - megbocsáthatatlanért.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!