Létrehozva: 2023.04.19.

Szorul a hurok: megkezdődött a zalai kamujézus tárgyalása

T. Miklós, a zalai kamujézus több száz fős szexszektát működtetett. Ő magát Jézus reinkarnációjának nevezte, ami miatt több emberből milliókat csalt ki, míg ő luxuskörülémyek között élt.

Most aztán imádkozhat a zalai kamujézusként ismert T. Miklós, ugyanis szerdán reggel folytatódott a büntetőügyének tárgyalása. A férfi 20 éven keresztül üzemeltette a szexszektáját, ez idő alatt fiatal lányokat használt ki és milliókat csalt ki másoktól. 

Milliókat csalt ki a híveiből a kamujézus Fotó: olvasói

Zárt tárgyalást rendeltek el 

Még februárban tartott előkészítő ülésen a teskándi férfi nem ismerte el bűnösségét és nem tett vallomást. Az eljárás most a vádlott és a tanúk meghallgatásával folytatódott.  Ugyanakkor a bíró a sértettek védelme érdekében zárt tárgyalást rendelt el, így a sajtó csak az ítélethirdetésen lehet majd jelen. 

20 évig üzemeltette a szexszektáját 

Ahogyan azt a Ripost elsőként megírta, az akkor 65 éves T. Miklós 20 éve üzemeltette szexszektáját, míg végül lebukott. Hívei spirituális gyógyítónak, Jézus földi reinkarnációjának tartották. 40-50 fős szeánszain fejenként 8 ezer forintokat szedett be, de követői szerint rengeteg adományt sikkasztott el, gyakran milliós tételeket is. 

Míg híveit becsapta, ő luxuséletet élt  Fotó: Ripost

Kisemmizett egy nőt

Még 1996-ban ismerkedett meg egy Libanonban élő magyar származású, jómódú doktornővel, akivel hamarosan bizalmas viszonyba került. A nő bőkezűen támogatta Miklóst. Nyaralással, drágakövekkel, ékszerekkel, cipőkkel ajándékozta meg. 2012 tavaszán a vádlott felvetette a sértettnek, hogy fektessen be egy zalai falusi ingatlanba. A nő – miután a férfi kihasználta naivitását és a magyar jogszabályok ismeretének hiányát – meghatalmazta a vádlottat, hogy a nevében intézhesse az ingatlanügyletet. Több mint 50000 eurót csalt ki a nőtől, majd miután tudott a nő 420 ezer forintot érő, 18 karátos aranyból készült ékszereiről azzal hitegette áldozatát, hogy azok eladásából származó pénzt gyermekek táboroztatására fogja fordítani. Ez azonban nem szerepelt a tervei között, a pénzt saját megélhetésére fordította. Mindezekkel összesen 14, 4 millió forint kár okozott csak ebben ez esetben.

T.Miklós magát Jézus reinkarnációjának vallotta  Fotó: olvasói

Családokat is behálózott

A kamujézus 2003-ban egy egész családot behálózott, akik rendszeresen részt vettek a foglalkozásain, és hamarosan bizalmukat is elnyerte. Ennek eredményeként több ingatlanukat is a férfi rendelkezésére bocsátották a foglalkozások helyszíneként, továbbá jótékony célokra adományokat is átadtak neki, sőt esetenként bevásároltak számára és még a nyaralását is finanszírozták. 2015-ben a vádlott azzal kereste meg az édesanyát, hogy nincs otthona, s ezért anyagi segítségre lenne szüksége. Némi győzködés után a sértett – abban a hitben, hogy a vádlottnak nincs saját lakása – 2015 júliusában 10 millió forintot adott át a férfinak ingatlanvásárlás céljára. A vádlottnak eközben akkor összesen 8 ingatlan volt a birtokában.

A fizikai erőszaktól sem ijedt meg 

Az egyik károsult nő hosszú időn keresztül rendszeresen látogatta a férfi foglalkozásait, ezekért jelentős összegeket fizetett, ám 2018 nyarán a mester több követőjének tudomására jutott, hogy a vádlott kihasználta a köréje csoportosuló embereket, s ezért megpróbálták anyagilag elszámoltatni a férfit.  Az egyik, magát becsapottnak érző nő 2019 májusban férfi ismerőse társaságában próbálta személyesen felvenni a kapcsolatot a vádlottal teskándi lakóhelyén. A „mester” nem nyitott ajtót, helyette autóval igyekezett elhagyni az ingatlant, amikor azonban észrevette a nő autójában ülő kísérőt, szidalmazni kezdte, rángatta az autó ajtaját és fenyegetőzött. A kísérő ijedtében belülről bezárta a gépkocsit, majd hívta a segélyhívót. Időközben a “mester” elhagyta a helyszínt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy forintért ölte meg a feleségét egy csobánkai nyugdíjas

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

life.hu

Undorító szokásáról vallott Jessica Biel

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

magyarnemzet.hu

Gulácsi Péter és Willi Orbán nagy meccsén kiütötte riválisát a Lipcse

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Halálra gázolt egy embert a Budapest felé tartó vonat

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak az M1-es autópályára: durva baleset történt

NÍNÓ

Megdöbbentő: beszakadt az út egy busz alatt Budapesten - Fotók

NÍNÓ

Nagy erőkkel rohantak a tűzoltók: baleset történt Budapesten

NÍNÓ

Mentőautó karambolozott Budapesten, egy gyermek is a sérültek közt van

NÍNÓ

Most jött: Szörnyű késelés Zuglóban? Kiderült az igazság!

NÍNÓ

Most érkezett: Kigyulladt egy családi ház a Mézeskalács utcában, azonnal rohantak a tűzoltók

NÍNÓ

Dráma Budapesten, egy autó alatt szakadt be az úttest