1 hónapja

Négy vonatgázolás egy nap alatt - borzalmas az idei év statisztikája - Videó

Jóval túlszárnyaltuk már a tavalyi év statisztikáját, és még csak december eleje van. A mozdonyvezetők már májusban nyílt levelet írtak az emberekhez, annyi vonatgázolás történt addig.

Brutális: hétfőn négy vonatgázolás is volt Magyarországon. Már a netezőknek is feltűnt, hogy idén sokkal több baleset történik a vasúti átjárókban, mint korábban szokott.

Egy nap = négy vonatgázolás (Illusztráció: MTI)

 Vasárnapról hétfőre virradóan Nagytétény és Tárnok között ütött el egy embert egy személyvonat, ismeretlen okokból. Ezután Érden a Bagoly utcai átjáróban gázolt el egy embert a vonat, aki a helyszínen szintén életét vesztette. Harmadikként a székkutasi tragédia került be a hírekbe: a Békéscsabáról Szegedre tartó személyvonat Székkutas közelében, a Kardoskúti elágazásnál lévő átjáróban elgázolt egy embert. „Az egyetemista gyerekem épp ezen a vonaton ült, amikor a gázolás történt. Részletesen leírt mindent, fotót is küldött, és bár szerencsére azt nem látták, hogy kit ütött el a vonat, de így is nagyon megrázó volt, látva a rengeteg hivatalos személyt” – írta egy édesanya a székkutasi baleset kapcsán. A kommentelők szerint azonban két másik tragédia is történt még hétfőn, ami a hírekbe nem került be: Szolnokon állítólag egy tehervonat gázolt el egy embert, és Érden sem egy tragédia történt. „Tegnap este méterekkel odébb is volt ott gázolás” – írta egy kommentelő az érdi eset kapcsán.

 

87 vonatgázolás történt eddig idén

Az internetezők az esetekről szóló hírek alatt azt találgatják, miért történik ennyi baleset a vasúti átjárókban. Jól érzékelik: idén sajnos valóban több vasúti átjárós baleset volt már, mint az elmúlt években. A MÁV csoport információja szerint 2022-ben eddig 87 vasúti átjárós baleset történt, amelyekben már 35-en meghaltak, többen, mint tavaly egész évben. Az fontos tudni, hogy azok az öngyilkossági esetek, amelyek a vasútüzem biztonságára hatással nem voltak, vagyis az öngyilkos személyen kívül más személyi sérülést, sem anyagi kárt nem okoztak, nem kerülnek be a kimutatásokba. 

Idén májusban már látszott, hogy az idei év statisztikája sokkal rosszabb lesz, mint a korábbi éveké. Ekkor a mozdonyvezetők nyílt levelet írtak az emberekhez, ebből idézünk most. "Mit érez a mozdonyvezető, amikor a vasúti átjáróban meglát egy autót, teherautót, kerékpárost vagy gyalogost? Elsősorban tehetetlenséget. Gyorsfékezünk, de a vonat fékútja több száz méter. A balesetek egyetlen pillanat alatt következnek be, szinte esélyünk sincs az elkerülésükre, és onnantól kizárólag a szerencsén múlik azok kimenetele. Az ütközés borzalmas, amelybe a mozdony is beleremeg. Ez a legnagyobb trauma, ami érhet bennünket és egy életen át elkísér. Ki így, ki úgy dolgozza fel közülünk, de egy biztos: maradandó nyomokat hagy bennünk. A csattanás, a látvány, a hangok, a gondolatok a fejben szaladva hátra a megállás után... Vajon mit találunk? Vajon élnek? Miért nem figyeltek, mi történhetett? Gondolatok milliói a fejben" - írták a mozdonyvezetők a levélben. 
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindent elsöprő orosz offenzíva Donyeckben

ripost.hu

Csuti kitálalt új kapcsolatáról

metropol.hu

Irgalmatlan, mi közelít az ország felé: havazás és viharos szél csap le

mandiner.hu

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát: ezt gondolja Orbán Viktorról

ripost.hu

Balhé a budapesti buszon: „Felb.sztad az agyamat, húzzál lefele” – zavarta le utasát a sofőr - videó

hirtv.hu

Vezércikk: Magyarellenes kirohanás Dnyipro polgármesterétől

ripost.hu

Alig lehet ráismerni: bomba alakot villantott Gáspár Virág

mindmegette.hu

Tolvai Reni szexi főzősorozatot indított: megmutatta, mit iszik minden reggel

ripost.hu

Elhagyja Budapestet Tóth Gabi: itt kezd új életet családjával

ripost.hu

Figyelmeztetést adtak ki minden Facebook és Messenger felhasználónak

she.life.hu

Kedves lányos anyukák! Kérlek, beszélgessetek a lányotokkal az intim higiéniáról!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

NÍNÓ

"Megéreztem, hogy nagy baj történt" - Gyöngyi testvére és szerelme is meghalt a 6-os úton

POLITIK

Totális cenzúra az Eötvösben, a diákok nem beszélhetnek a vesztegetési botrányról

POLITIK

Botrányos felvétel: pénzért árulják az iskolai helyeket a budapesti elit gimnáziumban

POLITIK

Hatalmas veszteségei lehetnek a kárpátaljai dandárnak

NÍNÓ

Kiderült a szörnyű titok: Ezért lett öngyilkos a vonat elé lépő nagykőrösi menyasszony

NÍNÓ

Újabb busztragédia történt, sok a halott és a sérült

NÍNÓ

3,5 millió forintért megvette barátja élettársát a magyar férfi, majd szörnyű dolgokat tett

NÍNÓ

Nagy a baj Budapesten, tömegek várakoznak a pótlóbuszra