3 éve

Lecsapott a rendőrség Sopronban: döbbenetes, kit kaptak el

A férfit lakásán több drogot is találtak. Aztán kiderült, hogy már régóta körözték.

A soproni nyomozók tudomására jutott, hogy egy helybéli férfi lakóhelyén marihuánanövényt termeszt. 2019. november 22-én kutatást tartottak az ingatlanon, amelynek során 12 tő marihuánát, a növény termesztéséhez szükséges eszközöket, valamint megközelítőleg fél kilogramm – műanyag zacskóba csomagolt – por állagú kábítószergyanús anyagot, tablettákat, illetve növényi származékot találtak és foglaltak le a rendőrök. Az intézkedők a 38 éves férfit és a társaságában lévő 23 éves nőt elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

Az elfogott férfi ellenőrzése során az egyenruhások megállapították, hogy őt a Szombathelyi Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja körözi, mivel korábbi – kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott – büntetésének letöltését nem kezdte meg. Továbbá arra vonatkozóan is megalapozott a gyanú, hogy idén novemberben, egy általa okozott közlekedési baleset helyszínén hamis, szlovák személyi igazolvánnyal, illetve vezetői engedéllyel igazolta magát.

A soproni nyomozók a 23 éves K. Klaudiát kábítószer birtoklása vétség, a 38 éves K. Sándort – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!