NA NE!

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.02.

Szakértő elárulta: ezért hűtlenek az emberek egy boldog párkapcsolatban is

A randiguru furcsa tényt közölt a félrelépések kapcsán.

Megosztotta a randiguru a titkot, vagyis azt, hogy miért csalják meg az emberek a párjaikat. Nos, értelemszerűen először erre azt mondanánk, hogy azért, mert boldogtalanok, pedig nem így van. Sőt, egy új kutatás kimutatta, hogy a megcsaló férfiak 56, míg a nők 34 százaléka boldog párkapcsolatban is bizony félrelép. Jana Hocking szakértő szerint ez mögött pedig csak egy indok áll: az adrenalin.

Kiderült: ezért hűtlenek az emberek egy boldog párkapcsolatban is (Illusztráció)

Azért rizikóznak, mert szexinek, izgalmasnak találják a kockázatot, azt, hogy mással összejárnak. Adrenalint ad nekik

- jegyezte meg a randiguru hozzátéve, hogy épp ezért lép félre sokszor a férfi akkor is, ha 10/10-es bombanője van, ahogy azt a filmekben is mondani szokták. Habár kiemelte, ez utóbbi bizony önértékelési problémákat is okoz, ami szintén megcsaláshoz vezethet azért, mert ilyenkor a pár egyik fele mástól is validálást akar.

Egy oxfordi kutatás azonban mélyebben vizsgálta ezt a témakört. A brit egyetem ugyanis egy ausztrál intézménnyel együttműködve létrehozott egy kérdőívet, amit 19 országból, hat kontinensről összesen 254-en töltöttek ki olyanok, akik heteroszexuális kapcsolatban állnak, álltak, sőt akár már az eljegyzés is megtörtént. Ez pedig azt mutatta ki, hogy a nők a legtöbb esetben egy jóképűbb férfival csalják meg a párjukat, viszont ez a személy nekik csak egy alkalomra kell, mivel hosszú távon nem tudnák velük elképzelni a jövőjüket

A férfiak esetében pedig kiderült, hogy a "növekvő utódszám" miatt lépnek félre szerelmük oldalán – írja a UNILAD.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek