Vatikáni mintára új iszlám állam jöhet létre Európában

KÜLFÖLD
NA NE!

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.09.23. 19:30

Rémisztő jóslat: aszteroida csapódhat a Földbe a világhírű szakértő szerint

A szakértő azt is elárulta, mi fog történni, ha ez bekövetkezik.

Rémisztő jóslatot osztott meg Neil deGrasse Tyson arról, mikor csapódhat be egy aszteroida a Földbe. Az asztrofizikus még egy 2007-ben készült interjúban beszélt az Apophis nevű aszteroida veszélyéről, amelyet előtte 3 évvel fedeztek fel. 

Föld aszteroida
Aszteroida becsapódás veszélyéről beszélt a szakértő / Fotó: Pixabay (Illusztráció)

Ha becsapódik és eléri azt a középpontot, ahol azt gondoljuk, hogy lesz, akkor a Csendes-óceánba zuhan, és három mérföld széles, három mérföld mély üreget képez az óceánban

- mondta el Neil deGrasse Tyson.

Ekkor egy vízlökés zúdul majd Észak-Amerika partjai felé, azután a víz visszacsapódik. Ezek az impulzusok, minden egyes impulzus, ami a partot éri, eléri azokat a több millió dolláros otthonokat is Malibuban, kiviszi őket az óceánba, majd visszasodorja őket, és már nem lesz olyan a formájuk, mint régen

- tette hozzá az asztrofizikus, aki szerint a lehetséges becsapódásra 2036. április 13-án kerül majd sor, de egy későbbi interjú szerint 2029-ben is lehetséges egy "szoros megközelítés".

Az Apophis nevű aszteroidát, amelyre Tyson utalt, egyébként 2004. június 19-én fedezte fel Roy Tucker, David Tholen és Fabrizio Bernardi csillagászok az arizonai Kitt Peak Nemzeti Obszervatóriumban. A NASA elmondása szerint a felfedezése óta a tudósok folyamatosan nyomon követik az aszteroidát. A vizsgálatok során egy űrszonda készít felvételeket az aszteroidáról, mialatt földi teleszkópok is figyelemmel kísérik annak mozgását. A NASA továbbá elárulta, 2029. április 13-án valóban elhalad majd a Föld közelében az aszteroida, kizárták azonban annak kockázatát, hogy 2029-ben vagy 2036-ban el is találja a bolygónkat - írja a LADbible.

Bejegyzések az Anygoesnews
közösségtől a Redditen

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek