NA NE!

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.08.08.

Túl sok vizet nyakalt be a nagy melegben, élet-halál közé került egy férfi

Az idős férfi nem akarta elhinni azt, mi történt vele.

Szerző B. V.

Aggasztó tünetekkel került kórházba egy férfi, aki mindössze szomjas volt, ám végül túl sok vizet ivott a nagy nyári melegben Texasban. John Putman terepmunkásként dolgozik, 74 évesen pedig már nem bírta a közel 38 fokos meleget munka közben. Állandóan szomjasnak érezte magát, így nagyon rövid idő alatt sok vizet ivott meg, amitől hányingere lett és fáradtnak érezte magát. Estére az állapota tovább romlott, mellkasi fájdalmai lettek, alig bírt levegőt venni.

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Azt hitték szívroham volt, de egészen más problémába ütköztek Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok először azt hitték, szívrohama van, ám később kiderült, valójában vízmérgezést kapott. 

Azt sem tudtam, hogy létezik ilyen jelenség. Szimplán csak nyakaltam a vizet, mert azt hittem, arra van szükségem

 - közölte John az eredményt követően.

Vízmérgezést vagy másnéven "vízrészegséget" akkor kaphat valaki, ha a szervezetébe hirtelen túl sok víz kerül kellő mennyiségű nátrium nélkül, ami azért baj, mert így a vese nem tud megszabadulni a felesleges mennyiségtől.

Vízmérgezés esetén a vér nátriumtartalma túl híggá válik. Ez pedig hyponatremiát okozhat, ami életveszélyes. Súlyos esetekben a vízmérgezés rohamokhoz, agykárosodáshoz, kómához vagy akár halálhoz is vezethet. 

- olvasható egy orvosi lapban az UNILAD írásában, kiemelve azt, hogy enyhébb esetekben Johnhoz hasonlóan fejfájás, hányinger, hányás formájában jelentkezik a probléma.

Ennél egy fokkal súlyosabb esetben jön a fáradtság, izomgyengeség, görcs, vérnyomáscsökkkenés, zavartság, duplán látás, nehézlégzés és a zavar az információk felfogásában. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek