NA NE!

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.08.03.

Nem jött be az időjárás-előrejelzés: perre ment a nő, mert elmaradt a napsütés

A nő – állítása szerint – a téves előrejelzés miatt csúnyán megbetegedett, ezért jóvátételt követelt.

Az időjárás-előrejelzés sohasem száz százalékban biztos, emiatt pedig sokan igyekeznek minden eshetőségre felkészülni: például vannak, akik a biztonság kedvéért akkor is mindig maguknál tartanak egy esernyőt, amikor derűs, napos idő várható, hiszen sosem lehet tudni, mikor csap le végül mégis egy zivatar. A Kahane Ügyvédi Iroda szerint azonban még 2015-ben egy izraeli nő azért akart pert indítani az egyik csatorna és az időjós Danny Rup ellen, mivel azt ígérték, hogy napos idő lesz, ám végül esős és viharos lett.

Storm,Clouds,Saskatchewan,Ominous,Wheat,Fields,Saskatchewan
Téves előrejelzés miatt akart pert indítani egy izraeli nő / Fotó: Pictureguy / Shutterstock

A nő 1000 dollár (364 ezer forint) kártérítést követelt: elmondása szerint az előrejelzés miatt a napsütéses időhöz illő, vékony ruhában hagyta el a házat, ami miatt elkapta az influenzát, és négy munkanapot ki kellett hagynia, mialatt pénzt költött a gyógyszerekre is. Hozzátette, a helytelen előrejelzés miatt stressz hatása alá is került, és bocsánatkérést követelt személyesen Ruptól. 

A tévécsatorna végül peren kívül egyezett meg a hölggyel: megadták neki a kért összeget, és elnézést kértek, az eset azonban azóta is lázban tartja az embereket. Nemrég Redditen került szóba, és többen is megosztották ezzel kapcsolatban a véleményüket.

Ha melegen öltözött volna, akkor is elkapta volna a betegséget. A viharos időjárás nem okoz influenzavírust

– jegyezte meg az egyik kommentelő, amivel sokan egyetértettek.

Ugyanakkor mások rámutattak arra, hogy a peren kívüli megegyezéssel és az 1000 dollár átadásával még mindig jobban járt a tévécsatorna, mintha egy ügyvédet kellett volna kifizetniük az ügy bírósági tárgyalásához – írja a Unilad.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek