Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.21.

Brutális hőségben törnek ránk a viharok, de már látszik, mikor jön az enyhülés

A következő napokban még nem szabadulunk a kánikulától, de egy kicsit azért jobb lesz a helyzet a jövő hét második felében.

A hét elején még kitart a kánikula, aztán néhány fokos enyhülés várható. Szükség lesz az esernyőkre a helyenként jégesővel érkező zivatarok miatt!

sofőr, autós, vezetés, autó, eső, zivatar
Jönnek a zivatarok! (Fotó: Pexels)

Vasárnap sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk, de néhol esőre is kell készülni. 30-35 fok között alakul a hőmérséklet. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú hőségriasztást adott ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyére, míg másodfokúra emelte a figyelmeztetés fokozatát Csongrád-Csanád vármegyében. A helyenként villámlással és jégesővel érkező zivatarok miatt Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kapott citromsárga riasztást.

Veszélyt jelenthet a jégeső és a villámlás. (Forrás: met.hu)

Hétfőn északnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan záporok, zivatarok is előfordulnak - írja a Köpönyeg. Az egész országra kiadták az elsőfokú riasztást a zivatarok miatt, ugyanakkor 33-34 fokos hőség valószínű.

Kedden és szerdán a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és mindkét nap elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk marad. 30-31 fok köré szelídül a kánikula.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek