NA NE!

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.07.31.

„Ez volt a legrosszabb dolog, amivel valaha találkoztam” – Ufót látott az amerikai elnök

A földönkívüli jelenséggel egy beszéde során találkozott az USA első embere.

Az űrlény megjelenések Amerikában nem ritkák. Sokan azonban nem hisznek azoknak, akik ilyet látnak. Most azonban kiderült, nem kisebb személy találkozott már velük, mint az Egyesült Államok 39. elnöke, Jimmy Carter. Először ő sem akart hinni a szemének, ezért évekig nem tett hivatalos bejelentés a repülő objektumról, amit észlelt. 

Az UFO-k rejtőzködhettek, de egy fotó leleplezte őket.
Beszédére készülve vette észre az űrhajót Jimmy Carter (Fotó: vchal – Képünk illusztráció)

Az eset 1969-ben történt, a papírok pedig 1973-as keltezésűek, így az elnök négy évig titkolta, mit is látott. Akkor is csak a Nemzetközi UFO Hivatal kérésére töltötte ki a dokumentumokat. Carter, aki 1977-1981 között volt amerikai elnök, ezt követően találkozott a Légi jelenségek Nemzeti Vizsgálati Bizottság tagjaival, akik szintén nyomozást indítottak a szavai alapján. 

Kiderült, hogy épp Georgia déli részén volt, amikor nagyjából egy 10 fős csapattal látta az űrhajót, miközben a beszédjére készülődött a városban. Úgy emlékszik, az eset este negyed nyolc körül történt, pont sötétedés után. A politikusokkal való találkozásra fél nyolckor került sor, akkor tűnt fel az égen a jelenség, amire felfigyeltek. Mint fogalmazott: ez volt a „legrosszabb dolog”, amivel találkozott – írja az UNILAD.

Az elnök úgy írta le az űrhajót, mint egy nagyon fényes, színváltoztatós tárgyat, ami akkora volt, mint a Hold. A tárgy nagyjából 30 fokos szögben mozgott, a Föld felé haladt, majd hirtelen eltűnt. Ez pedig mély nyomott hagyott Carterben. Épp ezért közölte az 1976-os választási kampánya során:

Egy biztos: én soha nem csinálok viccet azokból az emberekből, akik azt mondják, ismeretlen objektumot észleltek az égen. Ha én leszek az elnök, akkor az ország minden információját az ufó látomásokról elérhetővé teszek a tudósok és a nyilvánosság számára.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek