Létrehozva: 2017.06.07.

Mégis elítélték Burkáékat!

Visszajár minden idõk legnagyobb, 45 milliós kártérítése? Ma az elsõfokú bíróság az ügyészi indítványnak adott helyt, és gyilkosság miatt Burka Ferencet 12 évi, míg fiát 10 évi fegyházra ítélte.

Emberölésben bűnösnek találta és tizenkét év fegyházra ítélte ma a Debreceni Törvényszék Burka Ferencet! Fia tíz évet kapott! Õk azok, akik minden idők legnagyobb kártérítését, 45 millió forintot kaptak az államtól az előzetesben töltött évekért.

1999. március ötödikén hajnalban a Hajdú megyei Újszentmargitán meggyilkolták Gyurcsó János helyi lakost. A nyomozás szerint a cselekményt apa és fia, idősebb, illetve ifjabb Burka Ferenc követte el. Elsőfokon 15 és 13 év fegyházat kaptak, amiből hat esztendőt le is töltöttek. A másodfokú eljárásban azonban bizonyítékok hiányában felmentették őket, sőt, a letöltött szabadságvesztés miatt még 45 millió forintos kártérítést is kaptak.

2014-ben az ügyészség perújítást kért, új bizonyítékokra hivatkozva. Három esztendőn át tartott a titkos lehallgatások, új és régi tanúk felderítése, míg végül a Debreceni Törvényszék újratárgyalta az ügyet.

A vádló főügyész órákon át tartó beszédében indokolta, mi igazolja, hogy Burkáék a tettesek. A védők, dr. Zeke László ügyvéd vezetésével alaptalannak és jogellenesnek nevezték az eljárást, nevetségesnek az új bizonyítékokat. A vádlottak az utolsó szó jogán teljes felmentésüket kérték, közölték, hogy semmilyen bűncselekményt nem követtek el. Ma az elsőfokú bíróság az ügyészi indítványnak adott helyt, és Burka Ferencet 12 évi, míg fiát 10 évi fegyházra ítélte. Ez óriási felháborodást váltott ki a teremben.  A bíróság lakhely elhagyási tilalmat rendelt el, így szabadlábon távozhattak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-