Nincs

Börtönbe kell vonulnia a 80 éves gázolónak: nem kegyelmezett a bíróság!

Hiába kért felfüggesztett börtönbüntetést az a 80 éves férfi, aki halálra gázolt egy nőt és súlyosan megsebesített egy másikat, nem kegyelmeztek neki.
  • Szerző: Cs.R.

Reménykedve érkezett a bíróságra, ám szomorúan távozott a 80 éves S. János. A férfi két éve halálra gázolt egy nőt Debrecenben az Alma utcában, egy másiknak pedig olyan súlyos sérüléseket okozott, aminek a hatásai még ma is kimutathatók.

János a baleset előtt a feleségét vitte orvoshoz, onnan tartottak hazafelé. Az utat jól ismerte, ezért tudnia kellett volna, hogy az Alma utcai kanyar derékszögű, azt nem lehet nagy sebességgel bevenni. Ennek ellenére János 75-85 kilométeres gyorsasággal kanyarodott, egyenesen nekivágódott két közmunkásnak. Az 56 éves asszony azonnal meghalt, a másik 47 éves nőt mentőhelikopterrel vitték kórházba. János feleségét is kórházba kellett vinni, ő sokkos állapotba került a baleset miatt.

A férfi és ügyvédje a bíróságon felfüggesztett börtönbüntetést kértek, János idős korára és egészségügyi állapotára hivatkoztak.

A Debreceni Törvényszék azonban helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, ami szerint a férfi két év letöltendő fogházbüntetést kapott, legkorábban egy év elteltével szabadulhat. A bíróság a vezetéstől is örökre eltiltotta Jánost.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?