tóth gabi
Krémesen lágy karfiolköret, mennyei illatokkal, ízekkel! Önálló fogásként is megállja a helyét, de húsok mellé is eheted. A legjobb benne mégis az, hogy nem hizlal, bátran repetázhatsz belõle többször is!
Szereted a csőben sült krumplit, vagy a sajtos tésztát? Megértjük, ha rabja vagy a krémes-tejszínes-sajtos finomságoknak, de ha diétázol, jobban teszed, ha elfelejted szénhidrátokban gazdag köreteket, egytálételeket. VISZONT! Ezt nézd! Itt egy nagyon könnyen elkészíthető, diétás csodakaja, ami nagyon hasonlít a régi kedvencekre, de sokkal egészségesebb!
Gyorsan elkészül és ráadásul alig van benne szénhidrát, így diéta közben is nyugodtan eheted!
Ha gluténérzékeny vagy, akkor is bátran fogyaszthatod!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A sütőt kapcsold be 180 fokra.
2. A karfiolt szedd rózsáira, késsel vagdald át, majd sós vízben főzd 2 percig. Azonnal szűrd le. Teríts el egy kivajazott tűzálló tálban.
3. A tejszínt, a reszelt sajt 2/3-át és a tojást keverd össze, sózd és borsozd ízlésed szerint, de csípős paprikát is tehetsz bele. Majd a masszát terítsd el a karfiolon. A maradék sajtot szórd a tetejére.
4. Mehet a sütőbe! 20 perc alatt istenire sül.
TIPP:
- Az utolsó 5 percre tekerd fel 200 fokra, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
- Bolondítsd meg baconnel, vagy bármilyen más zöldséggel: remek egytálételt kapsz!