
Ez a szuperélelmiszer csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást
Ezt kell enned, a tested hálás lesz érte!
Egy gyógyszerészeti szakértő szerint egy karácsony tájékán gyakran fogyasztott étel igazi szuperélelmiszer. Az étel kulcsfontosságú a szív egészségére nézve, ezen felül csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást is.

Ezt a szuperélelmiszert ajánlják a szakértők
Egy gyógyszerészeti szakértő elmagyarázta, hogyan segíthet egy ünnepi szuperélelmiszer a koleszterinszint, a vérnyomás és akár a fertőzések kezelésében is. Dipa Kamdar, a Kingstoni Egyetem gyógyszerészeti gyakorlatának vezető előadója a The Conversation weboldalon írt cikkében elmondta, hogy a szuperélelmiszereknek nagyszerű egészségügyi előnyeik vannak.
Az ünnepi szószoktól az élénk színű levekig a vörös áfonya régóta része az étrendünknek. Fanyar ízükön és szezonális vonzerejükön túl ezeket a piros bogyós gyümölcsöket gyakran szuperélelmiszerként emlegetik, számos lehetséges egészségügyi előnnyel
A vörös áfonya leginkább a húgyúti fertőzések megelőzésében betöltött szerepéről ismert. A vörös áfonyát a szív egészségére gyakorolt hatása szempontjából is vizsgálták. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megvédeni a sejteket az instabil molekulák, az úgynevezett szabad gyökök okozta károsodástól. A kutatások azt mutatják, hogy az áfonyalé javíthatja a szívbetegségek számos kockázati tényezőjét is.
A szakértő szerint a vörös áfonya antioxidánsai javíthatják az erek rugalmasságát és csökkenthetik a vérnyomást. A vörös áfonyában található vegyületek, beleértve az ursolsavat is, lassíthatják a tumorsejtek növekedését, így megelőzhetik a rák kialakulását. Egyes vegyületek gyulladáscsökkentő hatásúak, ami azért fontos, mert a krónikus gyulladás hozzájárulhat a rák kialakulásához - írja a Mirror.






