MEDICINA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.12.

5 tuti tipp: így csökkentsd a vérnyomásod természetes módon

A magas vérnyomás sokszor tünetek nélkül is megjelenhet, ezért elég veszélyes. Szerencsére léteznek természetes módszerek is a vérnyomás csökkentésére. Mutatunk néhány tippet.

A magas vérnyomás és a szövődményei rengeteg galibát okozhatnak a szervezetben. A szívet, az artériát, a szemeket, az agyat és a veséket is károsíthatják. Ha nem veszed észre időben, az még életveszélyes állapotok kialakulásához is vezethet. Ezért nagyon fontos a megelőzés és természetesen a rendszeres vérnyomás mérés. Mutatunk néhány tippet, melyek segítenek elkerülni ezeket a problémákat.  

Serious,Dark,Haired,European,Woman,Controls,Pulse,After,Training,Looks
Mutatjuk, hogy csökkentsd a vérnyomásod gyógyszerek nélkül!  Fotó: Cast Of Thousands

Reggelizz rendszeresen

Egy kutatás szerint a reggeli kihagyása is vezethet magas vérnyomáshoz. Ezért nagyon fontos a kiegyensúlyozott és rendszeres reggeli evés. Építs be lassú felszívódású szénhidrátokat és fehérjéket az étkezésbe, például müzlit, vagy tojást és kenyeret. Ha figyelsz a reggelire, akkor akkor azzal egyensúlyban tarthatod vérnyomásodat. 

Hagyd el a cukrot az étkezésből

Felejtsd el a reggeli cukros péksütiket, és a nap folyamán minden olyat, amiben még hozzáadott cukor van. Ezek nemcsak a súlyodra lehetnek hatással, de a vérnyomásodra is. A reggeli magas cukortartalmú ételek megnövelik a vércukor szintjét és ez hosszú távon érelmeszesedést is okozhatnak, az artériákra is rosszul hatnak, és ezek vérnyomás-emelkedéshez vezethetnek. Csökkentsd a cukrot a nap minden étkezésénél, de reggelente mindenképpen. 

Koffeint is csökkentsd

Köztudott, hogy a koffein is hatással van a vérnyomásra, bár azt még nem lehet tudni, pontosan milyen módon hat. Szakértők szerint, ha már kialakult a magas vérnyomásod, akkor sem kell teljesen megvonni a kávét magadtól, főleg, ha régóta iszod, de beszélj a háziorvosoddal, a napi mennyiséggel kapcsolatban. Régi vita ez, hogy mennyi kávét ihat az ember, ezért érdemes a saját megszokott adagodat mindenképpen csökkentened.  

Mozogj minden reggel

Rendszeres reggeli edzés nagyon jót tesz a vérnyomásnak. Legyen ez futás, vagy erősítő edzés, mindegyik segít a magas vérnyomás kordában tartásában. 

Meditálj

Ha reggelente rendszeresen végzed, a szervezet elkezd olyan anyagot termelni, ami ellazítja az izmokat, tágítja az ereket és így csökkentheti a vérnyomást. Építsd be a mindennapi rutinodba. 

Az egészséges életmód nagyon sokat segít a vérnyomás egyensúlyban tartásában. Tegyél magadért, előzd meg a betegségeket! Válts életmódot! És figyelj oda, hogy a lelked is rendben legyen!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek