Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
MEDICINA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.10.

Éveket fiatalít rajtad ez a gyömbéres-citromos csodaital: reggelente fél deci

Megerősíti az immunrendszert és növeli a belső erőt: kezdd a napot gyömbérshottal! Készítsd el, fogyaszd egészséggel, elárujuk, mire jó!

Sztárok tucatjai esküsznek erre a szuper italra, többek között Selena Gomez is beépítette a napi rutinjába. A gyömbért a keleti kultúrkörben már az ókorban gyógynövényként használták, hatékonyságának köszönhetően manapság újra divatos lett. Jellegzetes csípős íze és átható illata miatt azonban nem egyszerű elegendő mennyiséget fogyasztani belőle. Erre nyújt megoldást a gyömbér shot, mely a gumó kipréselt levét tartalmazza: már egyetlen korty is csodás hatást eredményez. De mire is jó a gyömbér és ez az ital? 

Ginger,Shots,In,A,Small,Glass,Bottles.,Immune,Boosting,Ginger
Fotó: Dementieva Iryna / Shutterstock

Az immunrendszer barátja

A kínai orvoslás és az ayurvédikus hagyományban is régóta ismert a gyömbér. A belőle készült ital is erősíti az immunrendszert, tele van magnéziummal, vassal, cinkkel, C -és B6 -vitaminnal, és antioxidánsokkal. Ezek védig a sejteket. Gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, de serkenti a vérkeringést és a légzőszervekből segít kiüríteni a méreganyagokat. 

Emésztés segítő

Napi rutinba beillesztve, a gyömbérshot csodákra képes. Segít a puffadás ellen, felgyorsítja az emésztést, csökkenti a gázképződést, enyhíti az émelygést. Az Amerikai és Nőgyógyászati Akadémia ( ACOG) vizsgálata szerint és azt alátámasztó Osakidetza-Baszk Egészségügyi Szolgálat kutatása is arra jutott:

"A gyömbér olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segíthetnek a puffadásban, a gázok csökkentésében és a székrekedésben, úgyhogy hasznos lehet az IBS-ben ( irritábilis bél szindrómában) szenvedőknek.

Készítsd el otthon is ezt a fantasztikus italt, nagyon egyszerű! Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 50 g friss gyömbér
  • 2 db citrom
  • 2 ek méz
  • 500 ml víz
  • 1 tk kurkuma

Így készítsd el:

Vágd le a citrom héját és a fehér hártyás részét, majd vágd fel darabokra a húsát. Turmixold le az összes összetevővel együtt. Szűrd át, és azonnal ihatod is.

1-2 napig tárolva , üvegben a hűtőben is eláll. 

Jó, ha tudod!

A gyömbér erős természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. A gyömbértea hatékony háziszer menstruációs fájdalmakra és migrénre. Az ízületi problémákkal együtt járó fájdalmas tüneteket is képes csökkenteni. Amellett, hogy teaként fogyasztjuk, ilyenkor a fürdővízhez is adhatunk a gyömbér illóolajat. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek