
Egyél minél több fokhagymát, élj 120 évig
Sokat hallottál a fokhagyma jótékony hatásáról? Érdemes belőle minél többet enni, rengeteg pozitív hatással bír!
Erős gyógyhatásáról ismert a fokhagyma. Nem csak fűszernövény, hanem valódi gyógyszer. Önmagában is képes megvédeni az érrendszert, ha napi rendszerességgel rendszeresen fogyasztod. Meg kell említsük azonban, hogy arra nagyon kell ügyelni, hogy kellemetlen szájszagot is okoz. Érdemes megszelídíteni valami más étellel együtt. L,ássuk, melyek azok a jó hatásai, amelyek miatt akár 120 évig is elélhetsz.

A fokhagyma hasznos tápanyagokat tartalmaz, kálium, cink, foszfor, magnézium, kalcium és vas, valamint nyomelemek forrása is. A-, B6-, C- és K-vitaminokat is találsz benne. De nátriumot és kevés telített zsírt is tartalmaz. Lássuk, hogyan támogatja a szervezetet.
Magas vérnyomás ellen
A fokhagyma allicint tartalmaz, mely ellazítja az vérereket. Így fantasztikus módszer a magas vérnyomás kezelésére. Fogyassz el naponta egy gerezdet belőle nyersen. Így könnyen elkerülheted a trombózist is.
Emésztést javító
Rendszeres nyers fogyasztása hosszútávon megoldja az emésztési gondokat is. Segítségével visszanyerheted az egészséges emésztést. Bélgyulladásra is nagyon jó.
Vércukorszint szabályozó
A fokhagyma az inzulintermelés fokozásával hathat jótékony. Fogyaszd hagyományosan nyersen.
Vérhígító
A fokhagyma vérhígító hatása szintén ismert. Csökkenti az artériákat elzáró vérrögök kialakulását.
Vírus- és baktériumölő
Ősztől tavaszig fogyasztva megvéd a náthás megbetegedések ellen.
Nőgyógyászati problémákra
A régi gyógyászatban a fokhagymát a hüvelygombásodás ellen hüvelykúpként is használták.
Mérgezésre
A fokhagyma mérgezés esetén leköti a toxinokat, megköti a nehézfémeket, az ólmot, higanyt stb.
Tipp:
Csodás gyógyszer a fokhagyma, de nem tanácsos belőle túl sokat fogyasztani, mivel gyomorégést, felfúvódást, vagy szívpanaszokat okozhat.
Rengeteg finom ételbe szükséges fokhagymát tenni, nemcsak nyersen, de feldolgozva is hatásos a szervezetre, íme egy szuper recept!
Fokhagymás gombás tészta

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1,5 csokor fokhagyma
- 40 dkg tészta
- 1 marék parmezánforgács
Így készítsd el:
- Hámozd meg a gombát és a fokhagymát. A gombát szeleteld, a fokhagymát zúzd össze. Mindkettőt felforrósított olajban forgasd meg és pirítsd meg. Sózd, borsozd, majd keverd hozzá a felaprított petrezselymet.
- A forrásban lévő tésztába tegyél sót és főzd ki a tésztát a csomagoláson lévő útmutatás szerint. Kevés főzőlét tegyél félre. Szűrd le a tésztát.
- Forgasd össze a fokhagymás gombát a tésztával és a főzőlevet. Szórd meg parmezánforgáccsal a tetejét. Azonnal tálalhatod.
Jó étvágyat!
n






