tóth gabi
Egészségünk egyik kulcsa lehet ez az egyszerû gumó, azaz a cékla! Telis-tele van vitaminnal, rendkívül egészséges, ráadásul finom is. És bár nagyon olcsó, még mindig nem eszünk belõle eleget. Pedig érdemes lenne, mutatjuk, hogy miért!
A cékla kívülről jelentéktelennek tűnő, ugyanakkor rendkívül értékes gumó. Gyógyerejének javát lila színe adja, mely szuper egészséges összetevőinek köszönhető. A cékla leve valóságos áldás a téli időszakban, a legjobb házipatika szer a kamrából:
- kiváló keringési panaszokra
- enyhíti a klimax tüneteit
- regenerálja a májat, másnaposságra nincs jobb gyógyír
- csökkenti a menstruációs görcsöket
- felfázás esetén segít a vese és a húgyúti rendszer tisztulásában
Céklából a szervezet képes A-, C-és B6 vitamint, magnéziumot, káliumot, vasat felvenni, de a lila gumók antioxidáns hatású vegyületeket is bőven tartalmaznak. Egyes kutatások szerint a céklalé még a tumorok növekedését is lassítja. Fogyasztása segít a vérképzésben, így várandósság idejére kimondottan ajánlott.
Ha lehet, használj hozzá biozöldséget. Kiváló vegyes koktélokhoz is, paradicsomlével, almával is keverheted. Fogyassz naponta belőle legalább kétszer. A frissen készített céklalé remek a nátha ellen, erősíti az immunrendszert. Nagyon egészséges ital!
Cékla koktél:
Hozzávalók:
cékla
alma
grapefruit
sárgarépa
Hámozd meg a gyümölcsöket, zöldségeket és egy céklát. Gyümölcscentrifugával préseld ki a levüket, és máris ihatod!
Fantasztikus levest készíthetsz belőle, saláták gyönyörű színű összetevője is lehet.
Kapj újult erőre télen ezzel az igazi varázsszerrel!