Létrehozva: 2018.08.18.

Ezért nagyon egészséges a savanyúság leve, soha ne öntsd ki

Mi a jó abban, ha megiszol egy pohárka savanyú uborkalevet? Legfeljebb másnaposság ellen érdemes - gondolhatnád. Pedig sokan vannak, akik meggyõzõdéssel kortyolgatják, mégpedig meglepõ alkalommal.

Sokan esküsznek rá, hogy dőreség a lefolyóba löttyinteni a savanyú uborkák után, a befőttes üveg alján lötyögő, fűszeres, savanyú levet. Szerintük egy kemény edzés után a legjobb szer, amelytől a beállt izmok kilazulnak.

De hát mit is tartalmaz a savanyú uborka leve?

Vizet, sót és az uborka levét. A savanyításhoz ugyanis só szükséges.

Miért hat?

Az intenzív, egy órát meghaladó edzés alatt igen erősen megizzadsz. Ennek során tetemes mennyiségű elektrolit, azaz só, kálium, kalcium, magnézium távozik a szervezetedből. Az egészséges vérkeringés biztosításához, a vérnyomás szabályozásához elsőrendű fontosságú a folyadék, a vizes bázisú sóoldatok gyors pótlása.

A jó, sós uborkalé ultragyors sebességgel visszaállítja tested normális, hidratált állapotát.

Van más pozitív hatása is az uborkalének?

Van bizony! Mégpedig az erőteljes, emésztést segítő hatása. A savanyítás, azaz a fermentáció folyamata alatt jótékony baktériumok, probiotikumok keletkeznek a lében. Ezek létfontosságúak az egészséges emésztés érdekében.

Utálod csak úgy felhajtani? Máshogy is felhasználhatod!

Húsízesítés: Öntsd a pulyka- vagy sertésszelet pirításához a serpenyőbe. Az uborkalé intenzív íze miatt más fűszerre nem is lesz szükséged.

Marinálás: Mártsd a marha- vagy sertésszeletet savanyú uborkalébe, és tedd hűtőbe 1-3 órára.

Zöldségsavanyítás: Az ecetes uborkában már tökéletesen összeértek az ízek. Ezt a finom nedűt kár lenne elpocsékolni. Ha kifogyott az üvegből az uborka, öntsd a levet az újonnan elkészített, feldarabolt, lereszelt zöldségekre. Így készíthetsz szuper gyorsasággal újabb adag, remek savanyúságot.

Reszeld le a káposztát, a répát, a retket, és öntsd rá a levet. Vagy moss egy újabb adag uborkát, és töltsd rá a savanyú folyadékot.

Egy éjszaka alatt újratermeled a napi betevő savanyúságot. És milyen remek frissítő ez a forró nyári napokon!

Ejtett tojás: Ehhez ugye a forró vízhez 1 evőkanál ecetet szoktál adni. Most próbáld ki az uborkalével! Csodájára jár majd minden ismerősöd, aki az így készített finomságot megkóstolja.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szuperszexi fitneszmodellre cserélte a dögös pornóst a bokszvilágbajnok - galéria

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

mandiner.hu

Tűpontosan mutatott rá a történész, hogy mi is a gond Európában

metropol.hu

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass