RETRO RÁDIÓ

Ebből a hagymából egyél többet télen! Nagyon egészséges

Ebből a hagymából egyél többet télen! Nagyon egészséges
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2018. 01. 12. 12:25

Rendkívül egészséges ez a hagymaféle, energiatartalma csekély, de jelentõs vitamin- és ásványianyag-forrás. Fogyassz belõle télen minél többet, mutatjuk, pontosan miért.

A póréhagyma az emberiség egyik ősi kultúrnövénye. Már az ókori Egyiptomban is ismerték, de a görögök és a rómaiak is előszeretettel fogyasztották.

1. A póréhagyma tartalmaz egy speciális összetevőt: a kempferolt, ami véd a rákos sejtek kialakulásától. A keringési rendszerre is jó hatással van. Gyulladáscsökkentő hatású.

2. Bár 90%-ban vizet tartalmaz, ásványi anyagokban, rostokban, vitaminokban igen gazdag. Nagyobb mennyiségben tartalmaz B6-vitamint, C-vitamint és folsavat, vasat, foszfort, káliumot, magnéziumot. Élettani szempontból fontos tápanyagokat: cinket, mangánt, szelént. Télen nehezen jut a szervezet a szükséges tápanyagokhoz, így mindenképpen fogyassz belőle.

3. Remek a magas vérnyomás, magas koleszterinszint megelőzésére, kordában tartására is.

4. A várandósoknak is jót tesz, ha minél többet fogyasztanak belőle a folsavtartalma miatt, ami a magzat fejlődésében játszik fontos szerepet.

5. Segít az idegrendszer karbantartásában, javítja a koncentrálóképességet, a memóriát.

6. Levét keverheted zellerrel, sárgarépa levével méregtelenítő hatása miatt.

7. A póréhagymában lévő antioxidáns késlelteti a bőr öregedését is.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.