5 éve

Ha ezt a gyakorlatot végzed, eldobhatod a szemüvegedet

Romlott a látásod? Nyugi, ez még visszafordítható! Ha szorgalmasan, naponta végzed a látásjavító szemgyakorlatokat, hamarosan nem lesz szükséged a szemüvegre.

Az orvostudomány egyik alapelve, hogy amelyik izmot nem használod, az elgyengül. Mindez a szem izmaira is igaz, vagyis nekik is rendszeres tréningre van szükségük ahhoz, hogy a lehető legjobban működjenek, és biztosítsák az éleslátásodat. Ha naponta elvégzed ezeket a gyakorlatokat, hamarosan jelentkezni fog az eredmény. Íme a tippek.

1. Kerüld a szem izmainak túlfeszítését. Két-három óránként hagyd abba a munkádat, pár percre csukd be a szemed, és lazíts.

2. Ha szemüveget hordasz, igyekezz minél kevesebbszer felvenni. Amikor nincs rá kifejezetten szükséged, ne hordd.

3. Csukd be a szemed, és két ujjal, körkörös mozdulatokkal, finoman masszírozd meg a szemgolyódat. Ne nyomd túl erősen!

4. Amikor a szabadban vagy, nézz ki egy szemmagasságban levő pontot a távolban, és nézz erre néhány percig.

5. Egyél minél több sárgarépát, vagy igyál meg mindennap egy pohár répalevet.

6. Ha fáradt a szemed, moss arcot meleg vízzel.

7. Lehetőleg ne töltsd az egész napot a számítógép vagy a tévé előtt. Lefekvés előtt két órával már kapcsold ki a kütyüket.

8. Gyakorold a Trataka Kriját, a koncentrációt és a látást javító jógameditációt. Helyezz el szemmagasságban egy gyertyát, és összpontosíts rá néhány percig, lehetőleg pislogás nélkül. Majd csukd be a szemed, és képzeld magad elé a gyertyalángot, lehetőleg minél pontosabban. Ismételd meg a gyakorlatot néhányszor, és igyekezz csukott szemmel is egyre részletesebben látni magad előtt a gyertyát. Gyakorold naponta, hamarosan tapasztalni fogod a hatását.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!