RETRO RÁDIÓ

Döbbenetes eredményre jutottak a kutatók: a gluténmentesség rossz

Döbbenetes eredményre jutottak a kutatók: a gluténmentesség rossz
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 03. 19. 10:45

Bár egyre többen igyekeznek gluténmentesen étkezni, a kutatók most arra az eredményre jutottak, hogy több kárt okoz a megvonás.

Sokan valóban érzékenyek a gluténra, ám akadnak szép számmal olyanok, akik valamilyen divatos diétát követve mondanak le róla. A gluténmentes táplálkozás híve többek között Victoria Beckham vagy éppen Gwyneth Paltrow is.

A kutatók azonban most rémisztő eredményeket közöltek: bizonyítható ugyanis, hogy a gluténmentes táplálkozás növeli a rák és más, krónikus betegségek kockázatát.

Két amerikai kutatócsoport is azonos eredményre jutott. Mint kiderült, kétszer annyi arzén van azoknak a vizeletében, akik gluténmentesen étkeznek, mint azokéban, akik fogyasztanak gabonát. Sőt, a vérükben 70 százalékkal volt magasabb a higanyszint, valamint az ólom és a kadmium szintje is megemelkedett.

Mivel korábban már bebizonyították, hogy ezeknek az elemeknek közük van a rák és más betegségek kialakulásában, a tudósok félreverték a vészharangot. Szerintük ugyanis beláthatatlan következményei lehetnek, ha valaki hosszú távon követi a gluténmentes diétát.

Bár sokan nem divatból esznek tisztán, nekik azt tanácsolták, a rizslisztet iktassák ki mindenképpen az étrendjükből, mivel abban van a legtöbb arzén. A kutatók szerint különösen veszélyes, ha a szülők a tehéntejet is rizstejjel pótolják - írta a Daily Mail.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.