tóth gabi
Nem gyötör a gyomorégés, nem fáj a fejed, megmenekülsz a szédüléstõl. Pedig alaposan fogyasztottál, egyik pohárral a másik után. Eláruljuk a trükköt!
A trükk mögött egy gyógynövény lapul, a fenugreek, vagy görögszéna, más néven a lepkeszegmag. Ez egy igen kemény, sárgás-barnás, apró, lapos mag, gyógynövényboltokban kapható.
1. Áztass be 1 órára két teáskanálnyi lepkeszegmagot annyi vízben, amennyi ellepi (kb. 1 dl). A mag a vízben erősen megduzzad, felpuhul.
2. Főzd 8-10 percig az ázott magot (ha beitta a vizet, pótold).
3. Kihűlés után fogyaszd el a keverék felét, majd másnap reggel a maradékot. Keverheted turmixba vagy müzlibe is.
Rendbe teszi a gyomrodat, megszünteti a gyomorégést. Nyálkás anyaga bevonja az emésztőrendszer falát, jótékonyan hatva a gyulladásra, és minden irritációra.