Létrehozva: 2016.08.29.

Életet menthet a C-Vitamin

A citromlé és szódabikarbóna együtt fantasztikus kombináció! A két szer egymás hatását felerõsítve vigyáz az egészségre.

1970 óta egészen a közelmúltig számos olyan kísérletet végeztek, melyek mind sorra bebizonyították, hogy

a citrom 12 különböző daganatos betegség esetében elpusztíthatja a rákos sejteket

Egyes források szerint nemcsak, hogy segíti az áttétek kialakulásának megelőzését, de bizonyos esetekben nagyobb hatékonyságot fejt ki, mint a gyógyszerek illetve a kemoterápia együttes alkalmazása.

Miért épp a citromlé?

Érdekes, hogy a benne lévő savak ellenére a legjobban lúgosító gyümölcs a citrom. Nem véletlen, hogy rendszeres fogyasztását a legtöbb természetgyógyász szinte mindenkinek javasolja. A citrom lúgosító hatása miatt enyhíti az emésztési panaszokat, mint a savas reflux, gyomorégés, székrekedés, felfúvódás vagy hányinger. Citromlével biztosíthatod a szervezet Ph-egyensúlyát, megakadályozhatod a vesekő kialakulását, magas C- és B- vitamintartalma természetes fertőtlenítő hatást fejt ki és visszaszorítja a gyulladásokat.

Biológiailag hatékony lúgosító anyagot legbiztonságosabban citromlével juttathatsz a szervezetedbe!

Elképesztően erős hatás!

E gyógyító hatás a citrom magas C-vitamin tartalmának köszönhető, mely miatt a szervezet igen széles spektrumban képes felvenni a  harcot a bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben. A citrom ezen kívül szabályozza a vérnyomást és egyben erős antidepresszáns is, hatékonyan csökkenti a stresszt.

Kombináld szódabikarbónával!

A citrom számos pozitív hatása mellett mindazonáltal számolni kell a savanyú ízzel is, hiszen ez a mediterrán gyümölcs rendkívül gazdag savakban. Ezt a zavaró körülményt csökkentheted, ha szódabikarbónával együtt fogyasztod el a napi citrommennyiségedet. Nemcsak a bántó savasságot csökkented ezzel, hanem újabb lépést is teszel az egészség visszanyerése felé. A szódabikarbóna ugyanis minden körülmények között lúgosítja a szervezetet és támogatja a fiatalító folyamatokat.

Ilyen a citrom és a szódabikarbóna együtt

Nagyon egyszerű a feladat: keverj össze 2 dl citromlevet egy teáskanál szódabikarbónával egy pohárban és kész! Ebből az oldatból minden reggel éhgyomorra igyál meg egy pohárral. Legjobb, ha ezzel kezded a napod!

Ha  túl töménynek vagy savanyúnak éreznéd az italt, nyugodtan hígítsd tovább vízzel.

Szent-Györgyi Albert már a '30-as években felfedezte egy akkor még ismeretlen anyag jelentőségét, mely a sejtek egészséges működéséhez elengedhetetlen.  Hamarosan azonosította a C-vitamint, s ki is derült, hogy e vegyület valóban létfontosságú. Több évtizedes orvosi munkássága alatt a C-vitamin kapcsán eljutott a rákbetegségek lehetséges gyógyításáig, élete utolsó két évtizedét éppen a rákkutatásnak szentelte. E téren fontos meglátása volt a szabadgyökök szerepének felismerése a rák kialakulásában és a vitaminok (lásd C-vitamin) gyökfogó szerepének felismerése - írja a Wikipédia.

Természetesen a citromos-szódabikarbónás víz nem lehet a daganatos betegségek gyógyításának alapja. A cikk alapját képező forrás nem helyettesítheti a szakember véleményét. Fontos, hogy minden esetben fordulj szakorvoshoz.

Forrás: naturalnews.com

FONTOS információk a témával kapcsolatban:

1. Egy 2004-ben publikált kutatás azt vizsgálta, vajon a gyermekkori leukémia és a táplálkozás közt van-e kapcsolat. 328 leukémiás esetet elemezve eredményük szerint azok a gyermekek védettebbek a leukémiával szemben, akik rendszeresen fogyasztanak C-vitamin tartalmú gyümölcsöket.

2. Egy 1987-es tanulmány egy 20 éves követéses vizsgálatban szignifikáns védőhatást talált a C-vitamint szedőknél a rákkal szemben; különösen állt ez a gyomorrákra.

3. Egy 1991-es tanulmány hasonló védőhatást talált. Egy 2005-ös vizsgálat szintén a C-vitamin védőhatását mutatta ki a gyomorrákkal szemben.

4. Egy Észak-Itáliai vizsgálatban, 1994-ben a vastagbélrákkal szemben mutatták ki a C-vitamin védőhatását.

5. Egy másik 2005-ös vizsgálatban a C-vitamin egerekben erősen gátolta a vastagbél tumor növekedését. Egy 1986-os vizsgálatban a nagyobb C-vitamin bevitel csökkentette a vastagbél és végbélrák kockázatát.

6. Egy 1987-es tanulmány méhnyak rákos nőknél szignifikánsan alacsonyabb C-vitamin szintet állapított meg.

7. Egy 1988-as vizsgálatban az emelkedett C-vitamin szint 60%-kal csökkentette a méhnyak rák kialakulását olyan nőknél, akiknél már kóros elváltozások voltak kimutathatók.

8. Egy 1991-es vizsgálat a C-vitamin védőhatását mutatta ki méhnyak rákkal szemben.

9. Egy 1991-es vizsgálat a C vitamint védőhatásúnak találta tüdőrákkal szemben nem dohányzó emberek közt. Jól tudjuk, hogy a dohányzás pusztítja a C-vitamint, így aki nem tud lemondani erről a halálos szenvedélyről, legalább szedjen sok C-vitamint.

10. Egy 1981-89 közt lefolytatott követéses vizsgálatban 11 580, a vizsgálat indulásakor még rákmentes személyt követtek, és akik nagyobb adag C vitamint szedtek védettebbek voltak a hólyag és a vastagbél rákkal szemben.

11. 1992-ben közöltek egy 11 000 főt tíz éven át követő vizsgálat eredményét. Eszerint a sok C-vitamint fogyasztó férfiak közt a rákos halálozás 22%-kal, a szív és érrendszeri halálozás 42%-kal volt alacsonyabb. Nőknél a rákos halálozás 14%-kal, a szív és érrendszeri halálozás 25%-kal csökkent. A látszólag kedvezőtlenebb arány a nőknél fakadhat abból, hogy náluk alacsonyabb a halálozás!

12. Egy 1992-es kínai vizsgálatban a magas C-vitamin felvétel erős fordított arányban állt minden rákos megbetegedéssel.

13. A mellrák minden nő rettegett betegsége. Egy 1990-es vizsgálat, amelyet a kanadai Nemzeti rákintézet folytatott le, a sok C-vitamint fogyasztók körében 31%-kal kevesebb mellrák fordult elő, mint a kevés C-vitamint fogyasztók körében.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Soha többé ne igyál vizet lefekvés előtt! Most derült ki, mit okoz

MEDICINA

Elárulta a hosszú élet titkát a 97 éves fitnesznagyi

MEDICINA

Indul a pitypangszezon! Nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír

MEDICINA

A legszörnyűbb hang: ezt hallatja mindenki a halála előtt

MEDICINA

Rózsaszín lett a vizelete, más tünetet nem tapasztalt a rákbeteg férfi

MEDICINA

Így moss minden reggel arcot, sokáig ránctalan marad

MEDICINA

Íme egy olcsó fűszer, amiből jó, ha tavasszal többet eszel