tóth gabi
Ha allergiával küzdesz, fokozottan kell ügyelned légutaid egészségére! Most megmutatjuk azokat az ételeket, amelyekkel enyhíthetsz a kellemetlen tüneteken!
Itt a tavasz, te mégis gyakrabban tüsszögsz? Folyik az orrod? Viszket a torkod? Könnyezik a szemed?
Nem is gondolnád, hogy mennyi csodaszer lapul a konyhádban!
Bizonyos ételek ugyanis olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek az immunrendszer erősítésében, valamint a szájüregi- és légzőszervi fertőzések legyőzésében, melyek szorosan kapcsolódnak az allergiához és a szénanáthához.
Sok étel segíthet a könnyebb légzésben is, ugyanis megnyitja az eltömődött orrjáratokat, biztosítja a nyálkahártya védelmét, emellett gátolja a nátha, valamint az allergia tüneteinek kialakulását.
Lássuk mit is érdemes mostanság gyakrabban fogyasztani az enyhébb tünetek érdekében:
Vértisztító hatású, emellett olyan természetes vegyi anyagokat tartalmaz, melyek csökkentik az úgynevezett hisztamin-reakciót, ami az allergia tüneteit okozza ( ez a vegyi anyag megtalálható még a hagymafélékben és a bogyós gyümölcsökben is).
Számos pozitív hatása közé tartozik, hogy segít a tüdő egészségének megőrzésében, és levegőt is könnyebben veszel tőle, ugyanis ellazítja a légutak izmait.
Az szénanáthával küzdők szervezetére alacsonyabb C-vitamin szint jellemző, ezért minden magas C-vitamin tartalmú étel fogyasztása nagyon fontos a tünetek enyhítésében!
A cayenne-i bors olyan, mint a természetes orrcsepp, mivel a bors kapszaicint tartalmaz, mely serkenti az idegsejteket. Vigyázzunk azonban a túlzottan fűszeres ételek fogyasztásával, mert igaz, hogy hígítják a nyálkát és enyhítik az allergiás vérbőséget, azonban a torkot is irritálhatják, köhögést okozva!