Létrehozva: 2015.11.21.

Készülj a télre! Immunerősítő otthon, fillérekből

Ne késlekedj, irány a piac, szerezd be a hozzávalókat. Ahhoz, hogy a gyógyító hatóanyagok összeérjenek, idõ kell! Készítsd el idejében, mielõtt tényleg beköszönt a rossz idõ és az egész család megbetegszik!

Irány a piac, és vásárold meg a következő alapanyagokat: gyömbér, torma, kurkuma, hagyma, fokhagyma, chili paprika, citrom, almaecet, méz.

Az egész alapja az almaecet lesz 

Erről a finomságról már régóta tudjuk, hogy nem nagyon lehet mellélőni a fogyasztásával, csak hasznára lehet a szervezetednek. De valószínűleg az összes többi összetevő is ismerős korábbi receptekből.

A belőlük összemixelt  ital a világ leghatásosabb természetes immunerősítője lesz.

Nincs más dolgod, mint megpucolni, apróra vágni és egy nagy üvegkancsóba szórni a hozzávalókat, a következő arányban:

  • ½ csésze gyömbér

  • ½ csésze torma

  • ½ csésze kurkuma

  • ½ csésze hagyma

  • ¼ csésze fokhagyma

  • 2 db kis méretű chili paprika

  • 2 db egész citrom (a reszelt héja és a leve is!)

    Ha szeretnéd ízesíteni, nyugodtan használhatsz valamilyen zöldfűszert. Semmi sem árt neki, szóval, amit még a cserepekben találsz, szórd rá bátran!

    Ha ezzel megvagy, öntsd fel az edényt másfél liter almaecettel

    Kanalazz bele legalább 3-4 evőkanál mézet. Ha véletlenül nem lepné el a folyadék, önts még hozzá nyugodtan, vagy tegyél az aprítékra valami súlyt. Ez lehet egy kis tálka, vagy egy kis fedő, a lényeg, hogy ne lógjon ki semmi az ecetből!

    És most jön a megérdemelt pihenés 

    Vagyis a várakozás hetei. Tedd el a kancsódat valami sötét, nem meleg helyre, körülbelül 4 hétre. Ennyi idő kell, hogy kioldódjanak a hatóanyagok, és a kívánt hatást elérd. A tetejét lezárni nem kell, de egy újság-, vagy zsírpapírt, esetleg egy gézdarabot tehetsz rá, nehogy valami beleessen!

    Amikor az érés befejeződött, vedd elő az üveget és keverd át ez egészet. Hagyd kicsit leülepedni, majd szűrd le a levét. Tedd egy jól záródó üvegbe és tárold a hűtőben.

    Fogyasztási tanácsok:

    Ha megelőzésre fogyasztod, akkor napi 1-2 evőkanál legyen az adagod. Ha fertőzés, megfázás, vagy valamiféle gyulladás leküzdése a cél, akkor ajánlott 3-4 óránként, de legalább napi ötször kanalazni belőle. Ha annyira fáj a torkod, hogy nyelni sem bírsz, tedd az inhaláló vizedbe, és lélegezd be a gőzét.

    Természetesen, ha megszeretted az ízét, és csak úgy vitalizáló italként innád, annak is tökéletes. Ihatod magában, de teheted hideg vagy forró vízbe egyaránt, nem fogsz csalódni. A gyerekeknek akár a gyümölcslébe is keverheted.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek