RETRO RÁDIÓ

Készülj a télre! Immunerősítő otthon, fillérekből

Hegyi Emma
Szerző
Hegyi Emma
Létrehozva2015. 11. 21. 14:45

Ne késlekedj, irány a piac, szerezd be a hozzávalókat. Ahhoz, hogy a gyógyító hatóanyagok összeérjenek, idõ kell! Készítsd el idejében, mielõtt tényleg beköszönt a rossz idõ és az egész család megbetegszik!

Irány a piac, és vásárold meg a következő alapanyagokat: gyömbér, torma, kurkuma, hagyma, fokhagyma, chili paprika, citrom, almaecet, méz.

Az egész alapja az almaecet lesz 

Erről a finomságról már régóta tudjuk, hogy nem nagyon lehet mellélőni a fogyasztásával, csak hasznára lehet a szervezetednek. De valószínűleg az összes többi összetevő is ismerős korábbi receptekből.

A belőlük összemixelt  ital a világ leghatásosabb természetes immunerősítője lesz.

Nincs más dolgod, mint megpucolni, apróra vágni és egy nagy üvegkancsóba szórni a hozzávalókat, a következő arányban:

  • ½ csésze gyömbér

  • ½ csésze torma

  • ½ csésze kurkuma

  • ½ csésze hagyma

  • ¼ csésze fokhagyma

  • 2 db kis méretű chili paprika

  • 2 db egész citrom (a reszelt héja és a leve is!)

    Ha szeretnéd ízesíteni, nyugodtan használhatsz valamilyen zöldfűszert. Semmi sem árt neki, szóval, amit még a cserepekben találsz, szórd rá bátran!

    Ha ezzel megvagy, öntsd fel az edényt másfél liter almaecettel

    Kanalazz bele legalább 3-4 evőkanál mézet. Ha véletlenül nem lepné el a folyadék, önts még hozzá nyugodtan, vagy tegyél az aprítékra valami súlyt. Ez lehet egy kis tálka, vagy egy kis fedő, a lényeg, hogy ne lógjon ki semmi az ecetből!

    És most jön a megérdemelt pihenés 

    Vagyis a várakozás hetei. Tedd el a kancsódat valami sötét, nem meleg helyre, körülbelül 4 hétre. Ennyi idő kell, hogy kioldódjanak a hatóanyagok, és a kívánt hatást elérd. A tetejét lezárni nem kell, de egy újság-, vagy zsírpapírt, esetleg egy gézdarabot tehetsz rá, nehogy valami beleessen!

    Amikor az érés befejeződött, vedd elő az üveget és keverd át ez egészet. Hagyd kicsit leülepedni, majd szűrd le a levét. Tedd egy jól záródó üvegbe és tárold a hűtőben.

    Fogyasztási tanácsok:

    Ha megelőzésre fogyasztod, akkor napi 1-2 evőkanál legyen az adagod. Ha fertőzés, megfázás, vagy valamiféle gyulladás leküzdése a cél, akkor ajánlott 3-4 óránként, de legalább napi ötször kanalazni belőle. Ha annyira fáj a torkod, hogy nyelni sem bírsz, tedd az inhaláló vizedbe, és lélegezd be a gőzét.

    Természetesen, ha megszeretted az ízét, és csak úgy vitalizáló italként innád, annak is tökéletes. Ihatod magában, de teheted hideg vagy forró vízbe egyaránt, nem fogsz csalódni. A gyerekeknek akár a gyümölcslébe is keverheted.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.