RETRO RÁDIÓ

Itt az ősz diétás nagyágyúja! Ropogtass tökmagot!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 05. 14:15

Hûvös estéken nincs ennél jobb nasi, és ráadásul hihetetlenül egészséges is!

Ha rád tör a vágy egy kis nassolásra, a tökmag az egyik legjobb választás! Jólesik ropogtatni egy izgalmas film alatt, jó hangulatú baráti összejöveteleken, de a focimeccs is elképzelhetetlen tökmag nélkül.

Legyen a kamrádban mindig kéznél, mert nagyon egészséges!

Nem is gondolnád, hogy ez a kis mag háromféle (C-,E-,F-) vitamint, nagy mennyiségben ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz! Fontos beszerzési forrása a telítetlen Omega-3 zsírsavaknak, a Delta 7 fitoszterolnak és vasnak!

Hihetetlen, de a tökmag, ilyen pozitív hatással van a szervezetre:

  • Immunerősítő!
  • Rendben tartja a vérkeringését, koleszterin szintet, megelőzi az érelmeszesedést!
  • Véd a daganatok kialakulásától!
  • Elsősorban a férfiak csemegéje, mivel jó hatással van a különböző prosztata problémára!
  • Kitűnő vértisztító, fokozza a vesék működését!
  • Terhesség alatt kifejezetten ajánlott a fogyasztása!
  • Magas  antioxidáns tartalmának köszönhetően gátolja a szövetek gyors öregedését, kitűnően fiatalít, ránctalanít!
  • Randi előtt nem árt egy marok tökmagot elropogtatnod, mivel hatásosan fokozza a libidód!

    Nem csak magában, de ételekben csempészve is remek dolgokat készíthetsz. Az elrejtett magokat így azok is szívesen fogyasztják, akik esetleg irtóznak a megtöréstől.

    Tökmagos pogácsa

    Nem csak egyszerű, de nagyon gyorsan elkészíthető, egy tartalmas leves után még második fogásként is kitűnő!

    Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 pohár tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojás + 1 tojás sárgája / fehérjét  a pogácsa kenéshez használod
  • 1-2 teáskanál só, kis cukor
  • 10 dkg tökmag
  • Így készítsd:

  • Száraz serpenyőben pirítsd meg a magokat, majd aprítsd durvára.
  • Futtasd fel az élesztőt a cukros meleg tejben.
  • Dolgozd össze a hozzávalókat. A tökmagból tegyél félre a tetejére.
  • Hagyd pihenni egy órát, majd nyújtsd ki.
  • Szaggasd ki a pogácsákat, kend le a tetejét a tojásfehérjével, majd szórd meg maggal.
  • 180 fokon süsd kb- 30-40 percig  arany barnára.
  • Vizsgázás előtt, csoki helyett inkább rágcsálj el egy marok tökmagot, javítja a koncentrációt, nyugtatja az idegeket!

    Magos ropogós szelet

    Egyszerű, egészséges, ropogós, amit a gyerekek is szívesen esznek.

    Hozzávalók:

  • 5 dkg tökmag
  • 5 dkg szezámmag
  • 5 dkg napraforgómag
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg mazsola, vagy aszalt gyümölcsök
  • 25 dkg méz
  • kb. 1 dl víz
  • csipet só
  • Így készítsd:

  • Aprítsd durvára a magokat.
  • Keverd össze a zabpehellyel és a mézzel. A vizet fokozatosan adagold,  éppen annyi, hogy összeálljon
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengesd el a tésztát kb. ujjnyi vastagon.
  • 130 fokon süsd 20 percet, majd vedd ki és szeleteld fel.
  • A felszeletelt tésztát tedd vissza újra 20 percre, ha megbarnult a teteje kész van.
  • Várd meg míg kihűl, hidegen lesz ropogós!

    Chilis pirított tökmag

    Ha szeretsz nassolni és kedveled a csípőset, akkor ez egy igazán neked való ínyencség!

    Hozzávalók:

  • 20 dkg tökmag
  • chili por ízlés szerint
  • 1-2 kávéskanál só
  • 1 kanál olívaolaj
  • Így készítsd:

  • Száraz serpenyőbe pirítsd meg a magokat.
  • Keverd hozzá az olajat.
  • Tedd hozzá a sót, a chilit és jól forgasd össze.
  • Remekül kihasználhatod a chili zsírégető hatását a fogyókúrádban is!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.