tóth gabi
Az õszi friss diónál nincs finomabb, de kevesen tudják, hogy ennek a fának a levele is felhasználható, tehát érdemes gyûjteni, mert nagyon egészséges. Készülhet belõle sütemény, vagy tea is.
A diófa levelét könnyen megismered különleges illatáról. Ha megdörzsölöd a növényt, a bőröd azonnal átveszi ezt a semmihez sem hasonlítható, nyugtató aromát.
A diófa levele nagyon sok értékes anyagot tartalmaz, mely különböző betegségek megelőzésére vagy éppen kezelésére szolgál.
Most, hogy lassan beköszönt az ősz, a fák levelei hullani kezdenek. Ezt azonban nem kell megvárnod, bátran leszedheted a még zöld leveleket is.
Ha összegyűjtöttél egy kosárra valót, otthon készítsd elő a szárítást. Keress egy pormentes helyet a lakásban, majd teríts le egy újságpapírt. A diófaleveleket egyenként helyezd el a papíron és egy két nap után törd össze. Ezt a törmeléket is terítsd még egyszer szét, hogy teljesen kiszáradjon.
Az összetört leveleket úgy használd, mintha tealevelek lennének. Öntsd le forró vízzel és pár perc után szűrd le. Teája remek baktériumölő és immunerősítő is egyben.
Bélösszehúzó hatása is ismert, tehát hasmenés esetén a legjobb ital, amihez nyúlhatsz.
Ha diófalevél teát iszol, nem kell többé kávéznod, mert élénkítő hatása serkentőleg hat rád. De a belőle főzött tea remek bőrápoló is lehet. Bátran tonizáld vele az arcod, hiszen tisztítja és méregteleníti is a bőrt. Kúraszerűen és rendszeresen fogyasztva rendben tartja a vérnyomást és tisztítja a vérereket.
Egy dologra azonban érdemes odafigyelni! Ebből az erős főzetből naponta csak 1-3 csészével szabad inni. Kúraszerű használat esetén is 6 hetes fogyasztás után, legalább 3-4 napot mindig érdemes kihagyni.