
Csodákra képes a diófa levele! Most kezdd el gyűjteni!
Az õszi friss diónál nincs finomabb, de kevesen tudják, hogy ennek a fának a levele is felhasználható, tehát érdemes gyûjteni, mert nagyon egészséges. Készülhet belõle sütemény, vagy tea is.
A diófa levelét könnyen megismered különleges illatáról. Ha megdörzsölöd a növényt, a bőröd azonnal átveszi ezt a semmihez sem hasonlítható, nyugtató aromát.
![]()
A diófa levele nagyon sok értékes anyagot tartalmaz, mely különböző betegségek megelőzésére vagy éppen kezelésére szolgál.
Ne várd meg míg lehullik
Most, hogy lassan beköszönt az ősz, a fák levelei hullani kezdenek. Ezt azonban nem kell megvárnod, bátran leszedheted a még zöld leveleket is.
![]()
Ha összegyűjtöttél egy kosárra valót, otthon készítsd elő a szárítást. Keress egy pormentes helyet a lakásban, majd teríts le egy újságpapírt. A diófaleveleket egyenként helyezd el a papíron és egy két nap után törd össze. Ezt a törmeléket is terítsd még egyszer szét, hogy teljesen kiszáradjon.
![]()
A csodatévő tea
Az összetört leveleket úgy használd, mintha tealevelek lennének. Öntsd le forró vízzel és pár perc után szűrd le. Teája remek baktériumölő és immunerősítő is egyben.
![]()
Bélösszehúzó hatása is ismert, tehát hasmenés esetén a legjobb ital, amihez nyúlhatsz.
Jobb, mint a koffein
Ha diófalevél teát iszol, nem kell többé kávéznod, mert élénkítő hatása serkentőleg hat rád. De a belőle főzött tea remek bőrápoló is lehet. Bátran tonizáld vele az arcod, hiszen tisztítja és méregteleníti is a bőrt. Kúraszerűen és rendszeresen fogyasztva rendben tartja a vérnyomást és tisztítja a vérereket.
![]()
Jóból is megárt a sok!
Egy dologra azonban érdemes odafigyelni! Ebből az erős főzetből naponta csak 1-3 csészével szabad inni. Kúraszerű használat esetén is 6 hetes fogyasztás után, legalább 3-4 napot mindig érdemes kihagyni.
![]()






