Létrehozva: 2015.08.21.

Le a férfiszőrrel! A legjobb tippek az ágyékborotváláshoz!

Trendi és ápolt akarsz lenni? Szeretnél megfelelni a barátnõdnek? Íme egy egyszerû kis iránymutatás a fájdalommentes szõrtelenítéshez. Tedd biztonságosabbá és könnyebbé az ágyékod borotválását!

Mint ahogy egy erdő kivágásának sem állsz neki csak úgy terv nélkül, ne tedd ezt akkor sem, amikor egy ilyen kényes portékát készülsz gyémánttá csiszolni!

Képzeld, csupán az elmúlt 8 évben ötszörösére nőtt a várótermekben azok száma, akik a szeméremszőrzetük ápolása közben szereztek sérülést! És nem csak apró balesetekről van szó! Fájdalmas és nehezen gyógyuló sebekről is. Õrület, ugye?! Bizony kényes terület ez, állj hozzá kellő körültekintéssel, légy precíz, hogy elkerüld a bajt! Ne feledd, a családi koronázási ékszerekről van szó!

A legfontosabb szabályok!

Az ollót, a borotvát és a többi szerszámot is kizárólag erre az akcióra használd! Ha esetleg a házban bárhol máshol is kaszaboltál ezekkel, például lenyisszantottál néhány kóbor hajszálat, vagy a konyhában salátát daraboltál, utána szigorúan tilos bármilyen vállalkozásba fogni az öved alatt. A bőrgyógyász szakorvosok szerint ugyanis a test különböző részein, különböző baktérium-társulások élnek, és nem szerencsés, ha ezek keverednek. Ezek az óvatlan lépések bizony az ágyék gombás fertőződéséhez, de rosszabb esetekben akár ótvarhoz is vezethetnek.

A biztonság érdekében a munka megkezdése előtt töröld át az ollót alkoholos vattával.


Alapozz!

Hidd el, nem kell közvetlenül a buja vadonnal kezdeni a borotválkozást! Sokkal jobban jársz, ha előtte kurtítasz rajta egy kicsit. Nem lehet az érintetlen vadont egy lépéssel leigázni, tartsd be a szabályokat, sokkal kevesebb lesz a baleset a végén! Kevés rosszabb érzést lehet elképzelni, mint az égető, viszkető friss „tarlóét”. Talán amikor a hosszú, makacs szőrszálakat gubancolja a borotvapenge. Ne próbáld ki!

Egy tanulmány szerint, a nők közel 50 százaléka preferálja, ha partnerük teljesen vagy részben szőrtelen. Valószínűleg a te párod is köztük van.

Ugord meg azt a fejest!

Nagyon rossz ötlet szárazon nekiállni a borotválkozásnak. Egy forró zuhany, és máris simábban csúszik minden. Dr. Rossi szerint az utána való zuhany pedig azért hasznos, mert a meleg hőmérséklet felpuhítja a bőrt, így lazábban tudod a szennyeződést és az olajokat eltávolítani.

A hagyományos, egyszerű szappanok helyett ide valami sokkal lágyabb kell. Válassz gél állagú, alkoholmentes, aloe vera tartalmú készítményt, javasolja dr. Rossi, hiszen ezek is hozzájárulnak a simább és irritációmentes végeredményhez.

Húzd jó irányba

Hogy a valóban sima célod elérd, egyetlen módja van, ha követed a szőr növekedési irányát. Árral szemben nem fogsz megfelelő eredményre jutni! Ott lenn is ugyanaz a helyzet, mint a fejeden, vagy akár a karodon. Nézd meg ott hogy nő, és érteni fogod. Így sikerülhet elkerülni a borotválkozás utáni rettegett „tarlóhántást”, és kisebb eséllyel lesznek befordult, benőtt szőrszálaid is. Így elkerülheted a gyulladt duzzanatokat és a fájdalmas irritációt.


Extra figyelmet a golyóknak!

Gondolom ezzel nem mondunk újat, hogy ezen a részen kicsit körültekintőbbnek kell lenned, hisz ez egy sokkal redőzöttebb, sokkal gyűröttebb bőrfelszínű tájék. Tény, hogy ezeken a részeken eleve könnyebben tudnak a kórokozók szaporodni, szóval sokkal nagyobb az esélye egy esetleges sérüléskor, hogy valami felülfertőződés fellép.

Figyelj, hogy mindig próbáld feszesen tartani a bőrt. Az egyik kezeddel csak ezzel foglalkozz, és ha így teszel, a minimumra csökkented bármiféle sérülés veszélyét. A másik trükk, hogy valóban mindig a jó szöget találd meg, ha egy kis hordozható tükröt használsz segítségül, na és persze a jó megvilágításról is gondoskodj! Sokat segítesz magadnak vele.

Sajnos a legóvatosabb kezű ember is ejt néha apró vágásokat. El fog állni, nyugi! Azonban, ha 15 perc elteltével nem csillapodik, illetve ha pulzálna a vérzés, hívj orvost! Valószínűleg egy-két öltéssel kell, hogy lezárja a sebet.

Hidratálóval fejezd be!

Nagyon fontos, és nem kevésbé nagyon kellemes! A bőröd itt sokkal érzékenyebb, és mivel a szőrtüszők ezen a területen a göndör szőrök növekedését végzik, gyakoribb a gyulladás lehetősége is. Továbbá a borostás érzés is tovább elkerülhető, ha valami jófajta after shave-et használsz. Nyugtató, hűsítő fajtát használj, van belőlük már rengeteg, a legtöbb ilyen általában aloe tartalmú, és tényleg hatékony.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot, késsel fenyegette, gyakran bezárta - borzalmas részletek

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

mandiner.hu

Meghan Markle felkereste Katalin hercegnét, a súlyos betegség megváltoztathatja a családi viszonyokat

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Elismerésre méltó átalakulás: 33 kiló mínusszal ma már boldogan néz tükörbe Adrienn

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Soha többé ne igyál vizet lefekvés előtt! Most derült ki, mit okoz

MEDICINA

Elárulta a hosszú élet titkát a 97 éves fitnesznagyi

MEDICINA

Indul a pitypangszezon! Nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír

MEDICINA

A legszörnyűbb hang: ezt hallatja mindenki a halála előtt

MEDICINA

Rózsaszín lett a vizelete, más tünetet nem tapasztalt a rákbeteg férfi

MEDICINA

Így moss minden reggel arcot, sokáig ránctalan marad

MEDICINA

Íme egy olcsó fűszer, amiből jó, ha tavasszal többet eszel