MANI

Rossz helyre dugják a pénzt a magyarok

A bankok iránti egyre növekvő ellenszenv miatt egyre többen tartják otthon a pénzüket. Már, akinek van mit otthon tartani. Sajnos nem elég fantáziadúsan választunk rejtekhelyet.
  • Szerző: MZ/x

A szaporodó besurranások és betöréses lopások miatt okkal félthetjük azt a kevéske megtakarítást, amit a „párnahuzatba varrtunk”! Íme néhány hasznos tanács, hogy hova nem érdemes pénzt rejteni!

A matrac alá

 

Sem a lepedő alatt, sem az ágyneműtartóban, sem a váltás ágynemű között nem jó ötlet. Hiába fekszünk rajta éjszaka, azzal az ott töltött átlag 8 órán kívül nem lesz biztonságban a megtakarítás. És ha nem vagyunk otthon, ott nézi meg először a betörő.

Bevásárló táskákba, szatyrokba

 

Az elgondolás nem lenne rossz, de két dolog miatt is tartsuk máshol a spórolt pénzt. Véletlen kidobhatjuk egy tavaszi szortírozás alkalmával a reklámtáskát, vagy a betörő a lopott értékeknek strapabíró szállítóeszközt keresve pont a rejtekhelyünket veszi le a polcról.

Régi táskákba és pénztárcákba

 

Biztosan bele néz majd az, aki bevételt remél a betörésből! Abban reménykedhet, hogy voltunk olyan feledékenyek, és hagytunk benne pár darab papírpénzt. Ha mos megnéznénk a használaton kívüli táskáinkat, rejtegetés nélkül is találnánk benne egy kis aprót.

A szennyeskosárba

 

Vicces helyzet lehet, ha valaki segíteni akar nekünk a házimunkában és betesz egy mosást a tudtunk nélkül. Közben ott lapulnak a félretett ötszázasokból álló kötegek a koszos pólók közt. Ez még a jobbik eset, mert legalább meglesznek, hellyel-közzel. A rosszabbik, ha a betörő a kosarat használva viszi ki a házból a fiókok tartalmát. Márpedig a szennyeskosár masszív és strapabíró szállító eszköz.

Képek, festmények mögé

 

Ha a tolvaj is látta ugyanazt a filmet, amit mi, és benéz a kép mögé, oda a nyaralásra spórolt pénz! Filmet pedig mindenki néz.

A hátsó kertbe

 

Akinek van, annak sem tanácsos elásni három nagyon egyszerű okból:

  • szétrohadhat az esővíztől
  • megláthatja a szomszéd hol és mit ásunk el
  • ha nincs is saját kutyánk, aki kiássa, egy kóbor még megteheti

Le nem csavarozott széfbe

 

Teljesen biztosak lehetünk benne, hogy amelyik széf nincs a falhoz vagy a padlóhoz rögzítve, azt ki fogják vinni a lakásból. Fel fogják törni a kecsegtető haszon reményében.

Zárható fiókba vagy szekrénybe

 

Minden rejtekhely, ami kulccsal zárható és puhább anyagból van, mint az acél, egy feszítővassal, de még egy csavarhúzóval is felfeszíthető. Ezekkel a legamatőrebb tolvaj is fel van szerelkezve.

Ha ezek után ötlete sincs, hova kerülhetne a bank helyett a megtakarítás, íme néhány javaslat:

  • tegyük a pénzt műanyag zacskóba, és ragaszuk fel a konyhapult aljára, vagy készítsünk egy gyerekjáték dobozának dupla aljat, és rejtsük oda
  • a fagyasztóba, hűtőbe is berakhatjuk, például egy rántott sajtos dobozba dugva
  • a varrós doboz is jó ötlet, kevés tolvajnak jut eszébe varrogatni „munka közben”
  • régi számítógépbe is gyűjthetjük a megtakarítást, de arra ügyeljünk, hogy ne tűnjön szemétnek
     

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?