MELÓ

Nagy bajban van a McDonald's

Drasztikusan visszaesett a cég nyeresége. Nemcsak Magyarországon, hanem világszerte csökkentek az eladások, és kérdés, hogy megállítható, visszafordítható-e a folyamat.
  • Szerző: Ripost

Másfél éve, hogy lehúzta a rolót több Budapesti McDonald’s, köztük a Szépvölgyi úti edzőterem alatt található üzlet is, és a régi helyen ma már egy önkiszolgáló étterem működik.

Éppen az, amelyik korábban egy kisebb helyet bérelt a meki szomszédságában. Vagyis a kis hal  bekapta a nagy halat.

Azért fogy, mert nem fogy

A világelső gyorsétteremlánc bevételei 11 százalékkal csökkentek az első negyedévben, írja az euronews.com. Nem tett jót az üzletmenetnek, hogy Oroszországban a széles körben publikált fogyasztóvédelmi kifogások nyomán több üzlet is bezárt.

Három hónapja Steve Easterbrook vette át a McDonald's irányítását és azt ígéri, hogy sürgősen javítanak a cég kissé megkopott imázsán.

Antibiotikum nélküli hamburger

Feltehetően ennek részeként jelentették be a közelmúltban, hogy  az Egyesült Államokban a cég beszállítói visszaszorítják az antibiotikumok felhasználását a csirketelepeken. Magyarországon ez ügyben nincs félnivaló, mert az esetlegesen antibiotikummal kezelt állatokat csak akkor vághatják le, ha szervezetükből már kiürült a hatóanyag.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?