MANIMÉKER

Kenj fogkrémet az asztalra, és leesik az állad!

Olyan trükköt mutatunk a bútorok olcsó tisztítására, amire álmodban sem gondoltál...

Ha a fából készült asztalon vagy polcon pohár lenyomata vagy vízcsepp maradványa éktelenkedik, akkor néhány sikertelen bútortisztítás után megpróbáljuk eltakarni valamivel. Pedig erre semmi szükség, mert a háztartásodban megtalálod azokat a szereket, melyekkel egyszerűen és olcsón javíthatsz a helyzeten.

1. Fogkrém

Fehér színű fogkrémet kenj a foltra. Kicsit dörzsöld bele a fába azon a területen, ahol szeretnéd eltüntetni a víz maradványát. Ne hagyd tovább rajta 1-2 percnél, mert akkor kárt tehet a fában! Miután vártál 1-2 percet, finoman dörzsöld tovább a fogkrémet, majd töröld le! Ezt követően használhatod a szokásos bútorápolódat is, hogy a teljes asztalt széppé varázsold, de a folt szempontjából erre már nincs is szükség - észre fogod venni, hogy vagy teljesen eltűnt, vagy legalábbis jelentősen halványabb lett. A kétkedők kedvéért a módszert kipróbáltuk, és jelentjük: működik!

2. Majonéz és hamu

Ha dohányzol, akkor ezt a kombinációt könnyű lesz előállítanod. Ha nem, akkor már kissé nehezebb a feladat. A majonézhez ugyanis kevés cigarettahamut kell keverni, majd ezt a keveréket rákenni az eltüntetendő vízfoltra. 3-4 órán át hagyd a folton, majd finoman töröld le. Nem szükséges dörzsölnöd sem, a folt mégis halványodni fog a kísérletet elvégzők szerint. A charlesandhudson.com munkatársai olyan pohárlenyomaton próbálkoztak, mely már 9 hónapos volt. És arról számoltak be, hogy az eredmény egészen lenyűgöző volt.

3. Szódabikarbóna és víz

Szódabikarbónát és vizet keverj el 2 az 1-hez arányban. Kicsit kevésbé látványos az eredmény, mint például a fogkrém esetében, de ha ez van éppen kéznél, és a folt nem túlságosan régi, akkor jó megoldás ez is, hogy újjá varázsold az asztalod vagy éppen polcodat! És ha nem lett tökéletes az eredmény, utána még jöhet egy kis majonézpakolás!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?