LEHÚZÁS

Igazi kávébotrány: átverés a nagyobb kiszerelés?

A szolgáltató- és a termelőszektorban egyaránt ott spórolnak a cégek, ahol csak lehetőségük van. Egy multinacionális kávéház viszont durván kispórolja bögréiből a kávét, amit egy látványos videóval bizonyítanak!

Egy multinacionális kávéház, a Costa Coffe – amely Magyarországon is képviselteti magát – pofátlan csalását mutatja meg egy vásárló Facebookra feltöltött videójában.

Egy közepes méretű papírpohárban kapott kávé tartalmát átönti egy kisméretűbe. Csodák csodájára a folyadék pont ugyanúgy megtelíti mindkettőt

Paul Hopkinson, aki a turpisságra felhívta a figyelmet, már a második videóját tölti fel a közösségi portálra, ugyanis a Costa Coffe letöröltette az elsőt. A kávéház részéről ez csak olaj volt a tűzre, hisz azóta vírusként terjed e felvétel az interneten.

A vállalat azóta magyarázkodásra kényszerül és azzal érvel, hogy a sosem töltik tele a poharaikat kávéval, nehogy az kifolyjon vagy megégesse magát a kedves vásárló. A videó viszont pont ennek az ellenkezőjét bizonyítja: jól láthatóan csurig van a nagyobb kiszerelés is.

A videó hitelessége természetes nem garantálható. Ellenben érdemes elgondolkodni, hogy arányaiban tényleg megéri-e egy nagyobb kiszerelésű kávéért kicsivel többet fizetni, hasonló helyeken?

(Metro)

És ezeket olvastad már?