Létrehozva: 2020.10.15.

Két kamionnyi adománnyal támogat a Vajda-Papír

Két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek a Vajda-Papír, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot, melynek fogyasztása jelentősen megugrott ezekből a termékekből.

A Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akcióban a cég emellett azt is vállalta, hogy biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papír-szükségletét. A cég felajánlotta azt is: a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek a segítségnyújtásra fordíthassák. A több mint 15 millió forintos adományt – amely több mint 1200 ember egy éves fogyasztását fedezi – Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője vette át október 15-én a szeretetszolgálat központjában.

Az adomány átadásán Vajda Attila, a higiéniai papírtermékek gyártásában piacvezető magyar cég tulajdonosa és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője is a szolidaritás jelentőségét emelte ki, amely a koronavírus-járvány alatt létszükséglete a szociális és egészségügyi ellátást végző intézményeknek.

Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány jelentősen növelte a higiéniai papírtermékek iránti igényt. A Vajda-Papír felelős magyar vállalkozásként küldetésének tekinti a rászorulók támogatását, amelyet a szeretetszolgálaton keresztül is biztosít – szögezte le. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány időszakában a szolidaritás különösen fontos egy társadalomban, a cég társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megfelelően ezzel az adománnyal is hozzá kívánnak járulni a védekezés sikeréhez. Hangsúlyozta: az idén 20 éves magyar vállalat példát is kíván mutatni, hiszen a koronavírus-járvány rendkívüli erőfeszítéseket követel meg a szociális és egészségügyi ellátást végzőktől. „Bízunk abban, hogy ezzel is jó példát mutatunk a többi magyar tulajdonú vállalatnak, hogy saját eszközeikkel részt vállaljanak a leterhelt szociális és egészségügyi hálózat segítésében”. Megköszönte a vásárlóknak és a kereskedelmi partnereknek is, hogy jó célt támogattak.

A két kamionba 87 raklapnyi, 10,7 tonna higiéniai papírtermék – toalettpapír, papírtörlő és papír zsebkendő – fért be. Vajda Attila elmondta, hogy egy átlagos magyar családban egy fő évi 9 kilogramm higiéniai papírterméket használ fel, így az adomány több mint 1200 ember éves fogyasztását elégíti ki. A termékeket úgy osztják el, hogy a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítsék.

„Amikor jótékonykodunk, feltámad bennünk a felebaráti szeretet, ami az egyetlen kiút önmagunkból és bejárat a másik emberhez – emelte ki Kozma Imre atya. „Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mellett a Betegápoló Irgalmasrend szerepvállalására is egyre inkább felfigyelnek a magyar vállalatok és adományokkal segítik a működésünket. Nem is lehet figyelmen kívül hagyni azt a munkát, amit az Irgalmasrend a kórházaiban és szociális ellátó intézményeiben a szegény betegek szolgálatának, az irgalmas szellemiség és gyógyítás újjáélesztésének szentel. Erre a hozzáállásra a gyógyító kultúrában nagy szükség van, különösen napjainkban a koronavírus-járvány idején. Még nagyobb felelősség hárul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatának több száz településen lévő intézményére és több ezer önkéntesére, hiszen miként a veszélyhelyzetben, úgy ezekben a hetekben is ellátjuk a küldetésünkből adódó feladatokat: gondoskodunk az idősekről, fogyatékkal élőkről, a hajléktalan emberekről, a hátrányos helyzetű gyermekekről, családokról. Az adományokra még nagyobb szükség van, azon dolgozunk, hogy azok a koronavírus miatt kialakult helyzetben is célba érjenek.” Megjegyezte azt is, bíznak benne, hogy egyre több magyar vállalat tesz hasonló gesztusokat a közösségért.

Kozma atya elmondta, hogy a Betegápoló Irgalmasrend – amely mind az öt kontinensen, a világ 51 országában 236 szerzetesközösséggel van jelen – immár 370 esztendeje gyógyít Magyarországon. Hazánkban a Budai Irgalmasrendi Kórházat, a Pécsi Irgalmasrendi Kórházat, a Váci Irgalmasrendi Kórházat, az Érdi Szent József Otthont működteti, így nagy hasznát tudják venni az adománynak. Kiemelte azt is, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi szolgálataként az ország több nagyvárosában működtet ingyenes járóbeteg ellátást, háziorvosi rendelőt és alkalmanként fogorvosi rendelőt a hajléktalan és rászoruló emberek számára. Mozgó Orvosi Rendelőt is üzemeltetnek, mely ellátja a hajléktalan embereket és katasztrófa-helyzetben is segítséget tud nyújtani, amely jelenthet közvetlen mentést, az utcára vagy a nyomortelepekre kihelyezett egészségügyi ellátást, vagy éppen a biztosítással nem rendelkező betegek kezelését és ingyen adott gyógyszereket. A rendelőkben praktizáló orvosok és ápolók túlnyomó többségben önkéntesek. A Máltai Mentőszolgálat az Országos Mentőszolgálat kötelékében évente 1500 riasztást kap és közel százezer beteget lát el önkénteseivel, emellett betegszállítást végez, rendezvények helyszínein mozgóőrséget lát el és gyakran szervez szakmai képzéseket.

Vajda Attila az adomány átadásakor hangsúlyozta: „a Vajda-Papír április óta Ti mind hősök vagytok! logóval köszöni meg az összes termékén a hétköznapi hősök helytállását és további kitartásra buzdít. A Ti mind hősök vagytok! akcióval azoknak a hétköznapi hősöknek szeretnének tisztelegni, akik minden nap helytállnak ebben a rendkívüli időszakban. Azok az egészségügyi dolgozók, akik őrangyalként vigyáznak egészségünkre. Azok a termelésben, szállítmányozásban dolgozók, akik biztosítják a folyamatos áruellátást. Azok a bolti eladók, akik ott dolgoznak velünk szemben a pultok mögött. Azok a tanárok, akik mindent megtesznek gyermekeink oktatásáért. Azok, akik ha tehetik otthoni munkavégzéssel látják el mindennapi munkájukat, emellett pedig gondoskodnak gyermekekről, idősekről. És persze kollégáink előtt, akik nélkül nem lennének a termékek a polcokon. Ti mind hősök vagytok!” – fogalmazott Vajda Attila. A Ti mind hősök vagytok! logóval a Vajda-Papír április óta az összes termékén megköszöni a hősök helytállását és további kitartásra buzdít.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Sosem látott akciót jelentett be a Lidl

MANI

Felújítanád a lakást, de nincs sok pénzed rá? Hallottál már az Újrahasználati Központról? Megmutatjuk neked a kincseit

MANI

SZÉP kártya tulajdonosok, figyelem: eddig költhető el adómentesen a tavalyi juttatás

MANI

Erre figyeljünk a lakásbiztosítás váltásakor