Létrehozva: 2020.08.26.

5 tipp, mire figyelj szobabérlés alkalmával

Szobát keresel a fővárosban? Nem mindegy számodra, hogy milyen körülmények állnak majd rendelkezésedre? Sokan kifejezetten az árak alapján döntenek egyik vagy másik lehetőség mellett, de a legtöbben arra is ügyelnek, hogy mit kapnak a pénzükért. A fővárosi albérletpiacon minden korábbinál többen érdeklődnek a kiadó szobák, lakrészek iránt. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy milyen szempontok alapján érdemes keresgélni az egyre bővülő választékban. (X)

  • Nem mindegy a környék!
  • Munkavégzés érdekében tartózkodnál huzamos időn keresztül a fővárosban? Tanulmányokat folytatsz majd, de mellette a munkavállalás és a szórakozás is fókuszba kerül majd? Budapest remek lehetőségeket tartogat minden korosztály számára. Adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor az ingatlanvásárlás nem opció. A Kiadó szoba Budapest tapasztalatai szerint ilyenkor a legtöbben nem mondanak le álmaikról, hanem igényes kiadó szobák, lakrészek között kezdenek keresgélni. Amennyiben nem családdal költözöl, hanem magad, vagy egy barátoddal osztanád meg az ingatlant, akkor a kiadó szobák remek választásnak bizonyulnak. Ügyelj arra, hogy a közlekedés és a bevásárlás szempontjából frekventált terület mellett dönts, és persze az sem mindegy, a leendő lakás mennyire van közel a mindennapi tevékenység színteréhez.

  • Ne az olcsó legyen a vonzó!
  • Természetes, hogy az ár nem mindegy. Ugyanakkor fontos, hogy ne ez legyen a döntő tényező. A Global Best Property Zrt. azt javasolja, hogy a kiadó szobák között mindenképpen kerüljenek fókuszba a megbízható, igényes megoldások. A megbízhatóság elsősorban a korrekt szerződéskötésben merül ki. Felejtsd el azokat a magánszemélyeket, akik szóbeli, vagy egy kétes írásbeli szerződés után bocsátják rendelkezésedre az ingatlant. Ilyenkor ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egyik hétről a másikra ki kell költöznöd, vagy a bérbeadó szeszélyeit kell elviselned. Válassz inkább olyan céget, mely a területre specializálódott, és korrekt megoldást kínál szobabérlés kapcsán is.

    Fotó: Pixabay

  • Számolj a rezsi költségekkel!
  • A hirdetésekben gyakran csak a bérleti díjról és a kaució összegéről lehet tájékozódni. Fontos azonban a pénzügyi tervezés érdekében, hogy milyen rezsi költségek várhatóak. Ezek azok a kiadások ugyanis, amelyekkel minden hónapban számolni kell. Ma már olyan lehetőségek is elérhetőek az albérleti piacon, melyek esetében a fix rezsiköltség bele van számolva a bérleti díjba, vagy pontosan megadott, hogy minden hónapban mennyit kell majd fizetni.

  • Kisállat és egyéb extrák
  • A kisállat tartását sok lakástulajdonos nem preferálja. Hasonló a helyzet a dohányzással, vagy például a bérlő személyével kapcsolatban. Amennyiben profi céggel veszed fel a kapcsolatot szobabérlés vagy lakrészbérlés alkalmával, akkor előre szólhatsz extra igényeidről, valamint az online keresés során is bejelölheted, ha csupán a kisállatot preferáló megoldások érdekelnek. Egyéni elvárásaid nem jelentik azt, hogy negatív elbírálásban részesülnél, sokkal inkább a tudatos választásról van szó ilyenkor.

    Fotó: Pixabay

  • Előnyben a lakrészek
  • Nem csak szobák, hanem lakrészek is állnak rendelkezésedre a fővárosban. Mindegy, hogy a 9. kerület érdekelne, vagy Budapest más részein szeretnél bérleményt találni, a megfelelő cég segítségével megtalálhatod a Számodra ideálist. Ha nagyobb élettérre és privát szférára vágysz, akkor a lakrészek bizonyulhatnak remek választásnak. Ezek esetében rendszerint külön fürdőszoba, toalett, és sokszor akár kiskonyha is megtalálhatóak a zárható lakrészen belül.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

    origo.hu

    Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

    borsonline.hu

    „Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

    vg.hu

    Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

    ripost.hu

    Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

    mandiner.hu

    „Kissinger forog a sírjában” – eddig tarthat ki Ukrajna Nógrádi György szerint (VIDEÓ)

    origo.hu

    Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2024. április 26.: pénteken a Bika megkapja a válaszokat, a Halak vonzza az embereket

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    MANI

    Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

    MANI

    Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

    MANI

    Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

    MANI

    Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

    MANI

    Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

    MANI

    1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

    MANI

    Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

    MANI

    Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!