Létrehozva: 2024.10.21. 09:00

200 forintért 600 kilométert utazhatsz, tényleg van ilyen? - Itt a hidro bringa

A benzin ár miatt sosem fog aggódni, aki a svájci startup cég kerékpárját választja, ami egy pohár vízzel nagyjából 60 kilométert képes megtenni, így igencsak költséghatékonynak mondható. A hidro bringa forradalmasíthatja a zero waste közlekedést.

Aranykorukat élik az elektromos közlekedési eszközök. Legyen szó kerékpárokról, rollerekről, illetve ezek hibrid változataikról. Azonban ezek ára továbbra is húzós, sőt ezeket is tölteni kell, ami egyre drágább mulatság. Ezért is nevezhető forradalminak HydroRide, ami vizet alakítja át hidrogénné, ezt használva fel energiaforrásként. De mi is ez a hidro bringa és hogyan működik? 

hidro bringa
A hidro bringa jelenleg a legtakarékosabb közlekedési eszköz  Fotó: hydroride.eu

A hidro bringa lehet a jövő?

A környezetkímélés és fenntarthatóság irányába újabb lépcsőfok a svájci startup cég találmánya, aminek a működéséhez 200 ml tisztított vízre van szükség, amelyből 6 óra leforgása alatt 20 gramm hidrogént képes előállítani. Az igaz, hogy ehhez a különleges kerékpár hálózati energiát használ fel, ám ez össze sem hasonlítható egy elektromos autó, vagy roller, de egy kerékpár töltéséhez használt energia mennyiséggel. Ha amiatt aggódnál, hogy a bringa nehéz, vagy a tartálya olyan nagy, hogy ez akadályoz nem kell. A vízből előállított hidrogén egy mindössze 25 centis palackban tárolja a rendszer, ami könnyedén levehető, illetve visszahelyezhető a vázra. 

Az 550 wattos üzemanyagcellával ellátott HydroRide kerékpárjaink egy adag hidrogénnel akár 60 kilométert is képesek megtenni

 - fejtette ki a starup cég képviselője, ez magyar viszonylatban azt jelenti, hogy egy pohár vízzel a fővárosból akár Esztergomig kényelmesen le lehet gurulni. A cég tervei szerint a közlekedési eszközük elterjedésével hidrogén palackcsere-állomásokat hoznának létre, így akár több száz kilométeres túrákat is be lehetne vállalni a kerékpárjukkal.

„Jelenleg három különböző modell vásárolható a kerékpárból. Az ültetett, a normál és az összecsukható modellek egyaránt 23 kilométeres óránkénti sebességre képesek.” - tudatta a gyártó cég munkatársa. 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek