Létrehozva: 2024.09.27. 14:00

Budapesten is lesz Oktoberfest - nem is egy helyszínen! Mutatjuk a programokat

A müncheni sörfesztivál hangulatát a fővárosban is bárki megtapasztalhatja a mostani és a következő hétvégén is. Mutatjuk a budapesti Oktoberfest helyszíneit és programját!

Idén is megrendezik az Oktoberfest Budapest Sörfesztivált a város legszebb pontjain. Mutatjuk, mivel készülnek a szervezők és hol lehet a hétvégén megtapasztalni a müncheni sörfesztiválok hangulatát, méghozzá teljesen ingyen!

oktoberfest októberfeszt octoberfest Októberfeszt sör perec
 Mutatjuk a budapesti Oktoberfest helyszíneit és programjait! Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Mi is az az Oktoberfest?

1810 októberében tartották Terézia hercegnő és Lajos herceg esküvőjét, amire egész Münchent meghívták. A hatalmas buli olyan jól sikerült, hogy ezt követően minden évben megismételték a rendezvényt. Ebből lett az Oktoberfest. Kezdetben sportversenyek, körhinták és sütödék várták az embereket, sört és más alkoholt azonban tilos volt fogyasztani. Ezt a tilalmat a 80-as években oldották fel. 1871-ig maradt az októberi dátum, 72-től azonban már szeptemberben kezdődik a fesztivál. Az Oktoberfest mára a világ legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. Évente átlagosan 6 millió vendég látogat el az Oktoberfestre a világ minden tájáról. A rendezvényen kizárólag a müncheni sörfőzdék vehetnek részt, kifejezetten erre az alkalomra főzött sörkülönlegességeikkel.

A budapesti alternatíváról

10 éve kínál alternatívát egy budapesti sörfesztivál -az Oktoberfest Budapest- mindazoknak, akiknek személyesen nincs lehetőségük Münchenben megtapasztalni ezt az utánozhatatlan közösségi élményt. Idén három helyszínen lesz a fővárosban Oktoberfest: a belvárosi Erzsébet téren, a margitszigeti fák lomjai között és a Budai várban, a páratlan panorámájú Savoyai teraszon. A rendezvényt két hétvégén, szeptember 27-29. és október 4–6. között tartják.

Mivel készülnek a szervezők?

Igazi sörkert hangulattal, eredeti müncheni fesztiválsörökkel és az ország legnépszerűbb német hagyományőrző zenekaraival, bajor kolbásszal, pereccel és DJ-kel. A rendezvény ingyenesen látogatható. A programokról részletesebben itt lehet tájékozódni.

Helyszín

Fröccsterasz

(Erzsébet tér 11–13.)

Margitsziget, Gasztro sétány

Budai Vár

(Szent György tér 2.)

Programok

  • Szeptember 27., péntek: Tarianer Spitzbuam
  • Szeptember 28., szombat: Szomorer Jungs; Lohr Kapelle
  • Szeptember 29., vasárnap: Swab
  • Október 4., péntek: Tarianer Spitzbuam
  • Október 5., szombat: Takser Spatzen; Lohr Kapelle
  • Október 6., vasárnap: Szomorer Jungs
  • Október 4., péntek: Bőrnadrágos banda
  • Október 5., szombat:Bőrnadrágos banda
  • Szeptember 27., péntek: Adlersteiner; party by ELB&Spontan, DJs: Ratkay, Viktor Bondar
  • Szeptember 28., szombat: Werischwarer Burschen; DJ: Blatti, Pöli; Budakalászi Alpenrose táncegyüttes
  • Szeptember 29., vasárnap: Heimatklang

Melyik helyszín mikor lesz nyitva?

Az Erzsébet téri Fröccsterasz pénteken 17-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap pedig 12-20 óráig tart nyitva, mindkét hétvégén. A Margitszigeti Gasztrosétány az árvízhelyzetre vonatkozó hatósági döntés miatt az első hétvégén nem lesz látogatható. A Budai Várban lévő helyszín pénteken 15-23 óráig, szombaton 12-23 óráig, vasárnap pedig 12-20 óráig lesz nyitva.

Egy másik sörfesztivál is lesz ezen a hétvégén

A HopTop sörgyár területén, Kőbányán (Maglódi út 12.) rendezik meg szeptember 27–29. között a 3 napos sörfesztivált, a Hoptoberfestet. Itt közel 30-féle kraft sört is kóstolhatunk a Helles típusú bajor fesztiválsör mellett, illetve finom falatok, koncertek (Melody Makker-koncertshow, Tom White and the Mad Circus), DJ-k és családi programok, kalandpálya és ugrálóvár is várja az érdeklődőket. A csaplista itt érhető el. A fesztiválra a belépés ingyenes, további információk pedig itt találhatók a rendezvényről.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek