Létrehozva: 2023.04.02.

Lionsgate-botrány: nehogy bedőlj, ezt teheted, ha téged is átvertek

Hónapok óta szedi áldozatait egy könnyű pénzkereseti lehetőséget kínáló weboldal. A Lionsgate valójában egy piramisjáték, amin már most sokan milliókat buktak.

Egy nagy filmipari cég nevével visszaélve szedi áldozatait hónapok óta egy weboldal, ami a mai napig elérhető. Semmiképp ne dőlj be az ott leírtaknak, és ha már beszálltál, azonnal szállj ki és ments el minél több bizonyítékot az üzemeltetők ellen. Ezt érdemes tudni a Lionsgate-botrányról.

Lionsgate, Lionsgate-botrány
A Lionsgate valójában egy piramisjáték, amin már most sokan milliókat buktak. Illusztrcáció: Postmodern Studio / Shutterstock

Ezzel fűzi be a gyanútlan embereket a Lionsgate

Az elmúlt hónapokban megjelent a hazai online térben egy könnyű otthoni munkát és nagy fizetést ígérő weboldal, ami a Lionsgate cég nevét jogtalanul felhasználva veri át az embereket. A módszer a következő: filmelőzetesek nézéséért kínálnak extra magas fizetést, ám a munka elkezdéséhez belépő díjat, letétet vagy kauciót kell fizetni.

Állásszintek és juttatások a Lionsgate-nél, dollárban

Szint

Munka neve

Megnézendő előzetesek száma

Fizetés/feladat

Napi bevétel

Havi elérhető bevétel

P1

gyakornok

10

0,4

4

0

T1

junior

10

0,4

4

120

T2

szenior

10

1,4

14

420

T3

vezető

20

3

60

1800

M1

junior menedzser

25

10

250

7500

M2

középvezető

30

30

900

27000

M3

felső vezető

50

50

2500

75000

Így működik a gyakorlatban ez a piramisjáték

A letéti, belépési díj nagyjából 100 dollár (36.000 Ft) magasságában indul, amit mindenkinek be kell fizetni és elméletileg visszajár, ha elégedetlenek vagyunk vagy már nem akarunk a Lionsgate-nak dolgozni. Minél magasabb szinten szeretnénk dolgozni, annál nagyobb ez az összeg, akár több tízezer dollár is lehet. A belépési díj befizetése után aktiválódik a munkafelület és el lehet kezdeni dolgozni. Ezt követően öt napon keresztül gyűjthetők a platformon a napi – szinttől függően - pár dollártól több ezer dollárig terjedő összegek, amit az 5 nap és a próbaidő lejártával elutaltathatunk magunknak. Az utalás megérkezése általában további 3 nap. Vagyis valóban fizet a kamu Lionsgate a filmelőzetesek megnézéséért, de csak aprópénzt. A trükk a belépési díjban van: sokkal nagyobb összeget kell befizetni, mint amennyit keresni lehet ezzel a „munkával”. Arról nem is beszélve, hogy a szintlépéshez másokat is be kell magunk alá szervezni, amit ha nem teszünk meg, sem az összegyűjtött, sem pedig az előre befizetett összeget nem kaphatjuk meg. Utóbbinak egyébként így is, úgy is végleg búcsút inthetünk.

Mit tehetnek a károsultak?

A károsultak száma akár a több tízezret is elérheti a reflektoronline.com szerint. Már több olyan csoportot is létrehoztak a közösségi médiában, ahol a kizsebelt károsultak csoportos feljelentést tesznek az őket átverők ellen. Ezekhez is lehet csatlakozni, de a legfontosabb, hogy akit megkárosítottak, az mindenképp tegyen feljelentést személyesen, a lakhelyük szerinti rendőrkapitányságon, vagy akár elektronikus úton, ügyfélkapu segítségével a police.hu-n keresztül. Ezen kívül minél többen osszák meg az ismerőseikkel, hogy kerüljék el ezt a lehetőséget.

Még mindig működik az átverős oldal

A kommentelők szerint Romániában is elindult ez a csalás és itthon is folytatódik, midig egy kicsit más néven. Mi is ezt tapasztaltuk, a lions-gate.webnode.hu-n ugyanis a következőket lehet olvasni: „Csatlakozz a Lions Gate filmprodukciós céghez! A cél, hogy az embereket visszahozzuk a filmek világába! Két nap próbaidő után 120 dollár kaució befizetést követően teljes jogú taggá válsz és minimum 120 dollár lesz a havi bevételed!Családi vállalkozásnak is kitűnő!!! Napi 10 db filmből kell megnézned 10 mp hosszúságú részletet! Intenzív és hatékony csapatépítéssel egybekötve ez a fizetés sokszorosára is nőhet! Sőt passzív bevételt is ad! Hívd meg ismerőseid, rokonaid, családtagjaid promótálj, hirdesd saját weboldaladon, oszd meg közösségi felületeken!”

Ezzel szemben a hatóságok azt javasolják, hogy nagy ívben kerüljük el ezt és az ehhez hasonló weboldalakat, lehetőségeket.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Spanyolroszág döbbenetes háborús lépése

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

hirtv.hu

Gyermekvédelmi tüntetésre hívta követőit Magyar Péter + videó

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!