Létrehozva: 2019.05.29.

Várják az áprilisi Ötöslottó nyertes jelentkezését

Minden idõk harmadik legmagasabb Ötöslottó fõnyereményét 29 hét halmozódás után a 2019. április 20.-i sorsoláson nyerte meg egy szerencsés, aki eddig még nem jelentkezett a 4,194 milliárd forintos rekord fõnyereményéért. Már csak 50 nap áll rendelkezésére, hogy bemutassa a nyertes szelvényét.

Szerző Tóth Balázs

A 16. héten a 14, 21, 53, 60, 90 számokat megjátszó szelvény tulajdonosának a sorsolás napjától számított 90 napon belül, vagyis 2019. július 18-ig kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot - az úgynevezett nagynyertes-vonalat - tart fenn a társaság a nyertes jelentkezésének céljából. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu weboldalon és a társaság minden értékesítőhelyén megtalálható. A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében kerül leadásra az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása. Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.  

A Szerencsejáték Zrt. eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a nyereménye, vagyis az emberek nyereménnyel kapcsolatos vélekedéseiket tekintve igaz a mondás: „Hiszem, ha látom.”

Magyarországon nagyon ritkán lehet a lottónyertesekről személyes információkat megtudni, mivel igyekeznek megőrizni anonimitásukat. A nagyobb nyeremények felvételekor a Szerencsejáték Zrt. kollégái felajánlják a szerencsés nyertesnek, hogy névtelenül kitölthet egy kérdőívet, amelyben információkat árulhat el magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy kiléte inkognitóban marad. Az önkéntesen kitöltött kérdőívekből kiderül, hogy a nagynyertesek főleg állandó számokkal játszanak, de gépi játékokkal is nyertek már. Vannak olyan játékosok, akikre valóban illik a „szerencse fia” jelző, hiszen már több alkalommal is nyertek nagyobb összeget. Szinte mindegyik nyertes hosszabb ideje, de van, aki már évtizedek óta rendszeresen játszik azzal a játékkal, amelynek főnyereményét megnyerte.

Az Ötöslottó több mint 62 éves fennállása óta az eddigi legnagyobb nyereményt 2003-ban nyerte meg egy szerencsés, aki 38 hét telitalálat-mentes időszak után 5,092 milliárd forinttal gazdagodott, 2015-ben pedig a második legmagasabb összegű nyereménynek, 5,049 milliárd forintnak örülhetett egy játékos.

Szerző Tóth Balázs

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

mandiner.hu

Oroszországból érkezett: Magyarország, Szlovákia, Ausztria és Svájc a helyes utat választotta

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!