Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
LELKIZŐ

Szerző Buster

Létrehozva: 2024.10.10. 13:45

Kembe Sorel: Értelmet kell adni Sallai Nóra tragédiájának

Sosem lehet korán arra, hogy tanulságokat keressünk akár a teljes értelmetlenségben is. Sallai Nóra tragédiába fordult balesete Kembe Sorel szerint lehetőséget ad arra, hogy akár alulról építkező társadalmi szerveződéssé kovácsoljon olyan tömegeket, melyben az egyén akarata találkozik egy törvénymódosítással.

Kembe Sorel egy héttel ezelőtt, elsőként fogalmazta meg Sallai Nóra balesetével kapcsolatban azt a gondolatot, hogy valamit végre tenni kéne annak érdekében, hogy a gyorshajtók ne szedhessenek több áldozatot. A színész drámai hangvételű TikTok-videójában hívta életre a valakicsináljonmárvalamit hashtaget, mellyel éppen az a célja, hogy a törvényhozók figyelmét is ráirányítsa a gyorshajtók okozta tragédiák tömkelegére. Sallai Nóra balesete kapcsán Kembe Sorel fejtette ki markáns véleményét a témában.

Sallai Nóra
Sallai Nóra balesete lehet a gyújtópont Fotó: Hot archív

Sallai Nóra tragédiája drákói szigorért kiált

Azt gondolom, hogy a gyorshajtókra drákói szigorral kellene lesújtania a törvényhozásnak és az igazságszolgáltatásnak és itt most nem a pénzbírság növelésére gondolok elsősorban, hiszen azt éppen nemrég meg is tették. Sajnos úgy tűnik, hogy még a közel félmillió forintban megszabott maximális büntetési tétel sem elég elrettentő erő, de a világ számos országában van példa akár arra is, hogy a gyorshajtó autóját is elkobozzák.” 

Világos, hogy a jogalkotáshoz nem értek, de azt tisztán látom, hogy nálunk valamiért nem működik ez a történet.

„Szentül hiszem, hogy a törvényeket igenis rá kell szabni arra a mentalitásra, ami az adott ország autóvezetői mutatnak. Sallai Nóra tragédiájának és a több száz hasonló, elfeledett esetnek értelmet adni ugyan lehetetlennek tűnik, de talán mégis meg lehetne próbálni azzal, hogy egy amolyan Lex Sallai Nóra határozattal végre megpróbálunk gátat szabni ennek a sok értelmetlen halálnak” – kezdte feldúltan Kembe Sorel, aki a tömegekben látja a megoldást.

Kembe Sorel
Kembe Sorel szerint Sallai Nóra balesete az utolsó csepp kell legyen abban a pohárban Fotó: YouTube

Sallai Nóra balesete gyújtópont lehet

Ismert és nem utolsósorban olyan emberként, akinek személyes kötődése van Sallai Nórához, érzem a felelősségemet abban, hogy teret adhatok a változás, változtatás lehetőségének. De azt is tudom, hogy egyenként és külön-külön kevesek vagyunk. Talán az aláírásgyűjtés lehetne egy járható út a valódi, elrettentő szigorítások eléréséhez. Vagyis meg kell próbálni társadalmi kezdeményezést indítani és addig menni, amíg nem lesz végre foganatja a rengeteg, segítségért kiáltó hangnak és a sok ezer áldozat hozzátartozóinak hangtalan fájdalmának. Sallai Nóra balesete és a kisfia tragédiája gyújtópont lehet, gyújtópontnak kell lennie!” – zárta gondolatait Kembe Sorel.

@iamkembesorel Ha teheted, segíts‼️Infók kommentben‼️ IG: iamkembesorel #fyp #kembesorel ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek