Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.10. 18:40
Módosítva: 2024.10.10. 19:05

A jogász válaszolt: ezt gondolja Sallai Nóra felelősségéről a balesetben

Két héttel ezelőtt szenvedett tragikus autóbalesetet kisfiával a Jóban Rosszban színésznője, aki azóta is az életéért küzd. Sallai Nóra és Bende autójába Alsónémedinél csapódott bele egy kivilágítatlan BMW, ami jóval a sebességhatár felett közlekedett, ennek ellenére még az is lehet, hogy a színésznő is hibázott. A Mokkában most Dr. Krasznai Dóra jogász beszélt a vizsgálatról.

Hétfőn érkezett a hír, hogy Sallai Nóra kisfia elhunyt a szörnyű autóbaleset következményeiben, ami két héttel ezelőtt Alsónémedinél történt. A Jóban Rosszban színésznőjének állapota jelenleg is válságos és nem tudni, felépül-e valaha. A balesetben egy kivilágítatlan BMW csapódott az édesanya kocsijába oldalról, úgy, hogy jóval a megengedett sebességhatár felett közlekedett. Ennek ellenére elképzelhető, hogy Nóra is rosszul mérte fel a helyzetet, így jelenleg vizsgálják, hogy mennyire volt felelős az adott helyzetben. Arról, hogy ezt hogyan tudják megállapítani Dr. Krasznai Dóra jogász mesélt a Mokkában.

sallai nóra
Sallai Nóra Jóban Rosszban-os színésznő balesetéről Dr. Krasznai Dóra jogász árult el részleteket (Fotó: Hot archív)

Mivel az ügyben felmerült, hogy Sallai Nóra balesetében a színésznő is hibázott, így a vizsgálat jelenleg is folyik, amiről Dóra nem tudott információkat kiadni, az ellenőrzés menetéről viszont igen:

Konkrét információim nincsenek az ügyről, de általánosságban el tudom mondani, hogy ilyenkor miket szoktak vizsgálni egy ilyen baleset kapcsán. Szerintem azt kevesen tudják, hogy manapság már nagyon komoly szimulációs programok állnak rendelkezésére a közlekedési szakértőknek és egy ilyen esetben több szakértőt is bevonnak, akik a járművek mozgását, sebességét, és az ütközés dinamikáját vizsgálják. Elég pontosan le tudják modellezni, hogy mi történhetett aznap, és hogy milyen szögben, milyen erővel ütköztek. Ha ez megvan, akkor azt szokták még vizsgálni, hogy a sofőrök viselkedése mennyiben játszott közre az ütközésben, illetve hogy az esetleges sérülés elkerülhető lett volna-e, amennyiben másképp vezetnek.

A jogász szerint Sallai Nóra nem kerülhette el a tragédiát

Dr. Krasznai Dóra azt is elmondta, hogy szerinte az egykori Jóban Rosszban szereplő sehogy sem kerülhette volna el a szörnyű karambolt, a BMW megtévesztő sebessége miatt:

„Én is láttam a videót a balesetről és felmerült az, hogy megtévesztő sebességgel érkezett a BMW. Ez azt jelenti, hogy arról a helyről, ahonnan a színésznő kikanyarodott az útra egyáltalán felmérhető volt-e, hogy milyen sebességgel jönnek felé. Amennyiben megtévesztő sebességgel jött, akkor igazából nem volt felmérhető, hogy milyen gyorsan ér oda az autó, így ilyenkor nem lehet belőni, hogy mennyi idő van egy manőver kivitelezésére.”

Nem tudsz úgy vezetni, hogy folyamatosan arra készülsz, hogy valami abnormális szituáció fog keletkezni, mert a bizalmi elv alapján feltételezed, hogy a másik szabályosan közlekedik. Ez józan ésszel nem elvárható. De azt is vizsgálni fogják, hogy ha Sallai Nóra többet várt volna, vagy máshogy hajtja végre a manővert, akkor el tudta-e volna kerülni az ütközést. A saját véleményem szerint, a videó alapján ezt nem tudom elképzelni

 – tette még hozzá.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek