LELKIZŐ

Szerző The_M

2 hete

Élete legnagyobb tesztje vár Katalin hercegnére

Mostantól mindenki az előző walesi hercegnéhez, valamint az új királynéhoz fogja hasonlítgatni.

Szerző The_M

II. Erzsébet királynő halálával nemcsak Károlyból lett király, de többen feljebb léptek a királyi rangsorban. Vilmos és Katalin lett a walesi hercegi pár, ami leginkább a hercegnének jelent nagyobb feladatot. Katalin mindig is tudta, hogy ha Vilmossal kezd kapcsolatot, akkor belőle királyné lesz, vagyis már nagyjából 20 éve érlelgeti a gondolatot magában. Most viszont egy lépéssel közelebb került ehhez, és ez a lépcsőfok nagyobb váltás, mint az, amikor ténylegesen királyné lesz.

Queen Elizabeth II death
Fotó: Northfoto

Eddig cambridge-i hercegnéként is komoly feladatai voltak, és tökéletesen meg is állta a helyét, nem hiába ő a legnépszerűbb tagja a családnak a néhai királynő után. Múlt csütörtöktől viszont már ő a walesi hercegné, és ezt a címet megboldogult anyósától, Dianától vette át. Ez pedig egyből adja, hogy még keményebb összehasonlításnak és megfelelési kényszernek lesz kitéve, mint az elmúlt években. Hiszen 1981 óta, ha valaki azt mondta, hogy walesi hercegné, akkor Dianára gondolt. Katalinra most az a feladat vár, hogy ne a szívek hercegnője, hanem ő jusson az emberek eszébe a címet említve. Mindezt úgy, hogy megőrzi és tovább viszi a nagy előd minden erényét. 

Ha ez a kihívás nem lenne elég, akkor még van egy másik feladata is. Fel kell készülnie arra, hogy tökéletes királyné legyen majd, és erre feltehetően nem lesz 20-30 éve, hiszen III. Károly kora miatt nem lehet úgy számolni, hogy túlságosan hosszú uralkodás lesz az övé. A felkészülésben pedig nagy segítségére lesz Camilla, aki akármennyire is nem tűnik túl népszerűnek a britek körében, de a királyi család egyik leghasznosabb tagja, és a fontossága főként felértékelődik majd most, hogy támogató királyné lett. A közfelfogás az, hogy ő tette tönkre Károly és Diana házasságát, de azt igazából a házas felek tették tönkre azzal, hogy meggondolatlanul, családi nyomásra, erős érzelmi alap nélkül ugrottak bele a kapcsolatukba. Az érzelmi kitöréseit kezelni képtelen, a rá váró pozíciótól tartó Károly Kamilla mellett talált rá az igazi önmagára és arra az útra, amitől hasznos walesi herceg lett. Vagyis Kamilla azt tette, amit anno Fülöp II. Erzsébet oldalán: mindenben támogatta és segítette a párját, hogy abból kiváló uralkodó váljék. 

Katalinnak ugyanígy kell Vilmos sziklájává válnia majd, kissé a háttérbe húzódva a legfőbb tanácsadónak lenni. De előbb Diana kabátjába kell belenőnie, ami még egy olyan tündéri és kötelességtudó nőnek is nehéz lesz, mint amilyen Katalin.

Szerző The_M

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!