1 hónapja

"A férjem minden pillanatomban benne van" - nem múlik a gyásza Kóbor János özvegyének

Kóbor János elvesztése óta hónapok teltek el, de a felesége mindent úgy hagyott, mintha élne még a legendás énekes.

Deme Zsóka nem tehet mást, mint hogy nap mint nap új értelmet keres és talál az életben. Imádott férje, Kóbor János elvesztése óta hónapok teltek el, s a csinos üzletasszony, a legendás, halhatatlan Mecky özvegye próbál erős lenni. Nincs is más választása, ott van neki legkisebb, gyönyörű gyermeke, Léna, akit fel kell nevelnie. Az Omega frontemberének özvegye férje halála óta még soha nem beszélt ilyen nyíltan és őszintén az érzéseiről.

Fotó: Bors

Mint mondta, minden nap "összerakja magát", mielőtt kilépne az ajtón, de az igazán nehéz pillanatok este jönnek. 

"Ahogy telik az idő, az ember azt várná, hogy könnyebb legyen, de mégsem. Ugyan elvonja a figyelmemet a sok ­teendő, és ha gyakorlati dolgokról beszélünk, de a férjem minden pillanatomban benne van, és akarom is, hogy benne legyen. Át kellett szerveznem az életemet, lassan tudomásul véve, hogy nincs már mellettem. De szerencsére én egész életemben a problémákat nem bajnak, hanem megoldandó feladatnak fogtam fel" - mesélte.

Mint ahogy a Blikknek elmondta, férje halála óta is próbálja megérteni a miérteket, de még nem találta meg a választ.

"Be kell látnom, hogy az élet mégiscsak megy tovább. Szép lassan alakulnak ki az új tervek és vágyak is. De ma még úgy érzem, hogy a béke és az elengedés nagyon távoli. Olyannyira, hogy még nem volt lelkierőm, hogy elrakjak bármit is. 

Minden úgy áll, mintha tegnap lépett volna ki az ajtón, a szemüvege, tolla, ruhái, cipői. 

Jó érzéssel tölt el, amikor bemegyek az ő „birodalmába”, stúdiójába, látni a 60 év alatt kiérdemelt kitüntetéseit, a Kossuth-díjat, a fényképeit és az összes személyes tárgyait. Minden úgy áll, ahogyan ő hagyta".

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!