Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2022.08.02.

Gyászol a magyar színház, szívszorító írással búcsúznak

Munkásságával jelentősen hozzájárult az intézményhez.

Elhunyt Takács László, a Győri Nemzeti Színház egykori ügyvezető igazgatója A korábbi vezető 85 éves volt. Neki is köszönhető volt, hogy a győri intézmény elnyerte a nemzeti státuszt.
A színház szívszorító posztban búcsúzott.

Társulatunk mély fájdalommal tudatja, hogy Takács László, színházunk egykori ügyvezető igazgatója 85 éves korában elhunyt

- írta a színház.

"Győrben született, majd Szegedre került, a főiskolai évek alatt találkozott élete két meghatározó szerelmével: párjával, Bende Ildikóval és a színházzal. Diploma után kaposvári majd kecskeméti évek következtek, míg 1974-ben visszakerült családjával Győrbe, ahol szervezőtitkárként, később művészeti titkárként, majd 1984-1995-ig ügyvezető igazgatóként szolgálta a színházat. Fáradhatatlan szorgalommal dolgozott Bor Józseffel és Csala Benedekkel a színház emblematikus igazgatójával és karmesterével – akik már szintén az égi társulat tagjai – hogy Győrben meghonosodjon az operajátszás, egyengette az újjáalakuló társulat életét, szervezte a színház előadásait székhelyünkön, és azon kívül. Munkásságával jelentősen hozzájárult, hogy a Kisfaludy Színház elnyerhette a nemzeti státuszt.

Drága Laci, nyugodj békében, búcsúzik Tőled a Győri Nemzeti Színház Társulata."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek