Létrehozva: 2022.05.11.

Kóbor János lánya: "A tánc erőt adott elviselni a fájdalmat"

Kóbor János lánya életének a zene mindig is részese lesz, így viszi tovább elhunyt édesapja örökségét.

Kóbor Jánost, a zenetörténet egyik óriását, az Omega frontemberét, tavaly december 6-án vesztettük el. Egy ország aggódott a családtagokért, kiváltképpen az akkor még csak 14 éves kis Lénáért, akit édesapja egyszerűen imádott. Deme Zsóka, a legenda felesége végig tartotta a hírzárlatot, ezzel óvta lányát a nyilvánosság kíváncsi, sokszor tolakodó tekintetétől. A szoros anya-lánya kapcsolatuknak köszönhetően ma már ritkán ugyan, de egyetértésben vállalnak nyilvános szereplést, s habár Léna még csak 15 éves, mégis ösztönös intelligenciával beszél az elmúlt hónapok megpróbáltatásairól.

Fotó: Bors

"Végtelenül szerencsésnek érzem magam, hogy a Mama mindig mellettem van, különösen az utóbbi nehéz hónapokban. Nagyon közel vagyunk egymáshoz és szinte mindent megbeszélünk. Nekem Ő a példaképem, a barátnőm és az anyukám egy személyben" – kezdte lényegre törően Léna, akit a Bors egy táncpróbáján látogatott meg. A lenyűgöző mozgású Lénácskán tűpontosan lehet látni azt a sokszínű zenei örökséget, melyet legendás zenész apja hagyott rá.

 

Hobbi vagy szenvedély? 

A Zoltán Erika és férje alapította táncstú­dióban – ahol nagyon népszerű modern műfajt sajátít el Lénácska, kapták lencsevégre az ügyesen mozgó lányt. Itt mesélte el élete talán eddigi legnehezebb döntését. 

Fotó: Bors

"A Papa halála utáni napon volt egy fellépésem egy táncversenyen. Én nem hátráltam meg ettől, mert a tánc erőt adott elviselni a fájdalmat" – avatott be ez a kicsi lány hihetetlen felnőttes döntésének hátterébe. Hozzáfűzte, hogy a tánc és a zene sem életforma, sem hivatás, hanem egy szeretett hobbi, mely boldoggá teszi őt, segít érzései kifejezésében. Léna biztosan tudja: a zene mindig is részese lesz az életének, így viszi tovább elhunyt édesapja örökségét.

 

Mecky is megmondta

„Ugye, azt tudod, Angyalom, hogy Lénácskát nagyon nehéz lesz lelökdösni a színpadról, mintha csak oda termett volna” – szólt még életében Kóbor János feleségéhez, miután számára is egyértelmű volt, hogy lányában zenei tehetség lakozik. A tinilány mégsem gondol a tehetségére úgy, mint egy életforma, vagy hivatás. "Most először is a továbbtanulásra összpontosítok, ahol a gimnázium a következő lépés. Azt hiszem, még van időm eldönteni, hogy pontosan milyen pályára lépek. Nekem nem kérdés a továbbtanulás, mert mindenki többdiplomás volt mindkét szülőm családjában. Ettől függetlenül szeretném, ha a zene és a tánc az életem részei maradnának, ahogyan a Mamával is egyetértünk – én is szeretnék egy szép, komoly pályát választani majd magamnak. Most úgy gondolom, hogy orvos szeretnék lenni, mint a bátyám, Martin, aki fogorvos" – újságolta a Borsnak nagyon határozott elképzeléseit a 15 éves Léna. Úgy véli, hogy egy polgári foglalkozás és a művészetek bármelyike remekül megfér egymással, sőt, akár kiegészítheti egyik a másikat. 

 

Szeret tini lenni

Kóbor Léna idejét szinte teljesen lefoglalják az iskola melletti szabadidős tevékenységek, melyek feltöltik energiával: a tánc mellett zongora, énekórákat is vesz, de főzni is szeret, és tud is. "Szerintem tini lenni  nagyon jó dolog. A sok kötelesség között rengeteg izgalmas szórakozás is van. Persze, mindezek mellett szívesen foglalkozok a divattal, sminkekkel és trendekkel is, mint minden korombeli lány" – vallott fia­tal éveiről Léna, aki saját maga által megkoreografált TikTok-videóiban is gyakran megcsillogtatja tehetségét, melyeknek már most nagy nézettségük van a közösségi hálón.

Fotó: Bors

Édesanyjával sokat utaznak együtt, és természetesen a víz szerelmesei mindketten. Míg Mecky, ahogyan Léna is hívta: „a Papa” is velük tartott, rendszeren vitorláztak a Balatonon. "Imádok vitorlázni, de ez egyelőre egy kicsit fájdalmas gondolat. Nagyon hiányzik nekünk a Papa. Bele sem akarok gondolni, hogy nélküle hajózzunk ki" – mondta zárásul Léna, aki a maga ifjúkori természetességével élte meg a mögötte álló nehéz hónapokat. Mégis tele van tervekkel, s reméli, hogy édesapja odaföntről mindig büszke lesz majd rá.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

travelo.hu

Videó: Cuki vidra fürdőzött a Balatonban

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

LELKIZŐ

"Innen menj el" - Csúnyán kidobta feleségét a TV2 sztárja

LELKIZŐ

Nagy a baj: az életéért küzd a „The Voice” győztese

LELKIZŐ

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”