Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2022.05.11.

Kóbor János lánya: "A tánc erőt adott elviselni a fájdalmat"

Kóbor János lánya életének a zene mindig is részese lesz, így viszi tovább elhunyt édesapja örökségét.

Kóbor Jánost, a zenetörténet egyik óriását, az Omega frontemberét, tavaly december 6-án vesztettük el. Egy ország aggódott a családtagokért, kiváltképpen az akkor még csak 14 éves kis Lénáért, akit édesapja egyszerűen imádott. Deme Zsóka, a legenda felesége végig tartotta a hírzárlatot, ezzel óvta lányát a nyilvánosság kíváncsi, sokszor tolakodó tekintetétől. A szoros anya-lánya kapcsolatuknak köszönhetően ma már ritkán ugyan, de egyetértésben vállalnak nyilvános szereplést, s habár Léna még csak 15 éves, mégis ösztönös intelligenciával beszél az elmúlt hónapok megpróbáltatásairól.

Fotó: Bors

"Végtelenül szerencsésnek érzem magam, hogy a Mama mindig mellettem van, különösen az utóbbi nehéz hónapokban. Nagyon közel vagyunk egymáshoz és szinte mindent megbeszélünk. Nekem Ő a példaképem, a barátnőm és az anyukám egy személyben" – kezdte lényegre törően Léna, akit a Bors egy táncpróbáján látogatott meg. A lenyűgöző mozgású Lénácskán tűpontosan lehet látni azt a sokszínű zenei örökséget, melyet legendás zenész apja hagyott rá.

 

Hobbi vagy szenvedély? 

A Zoltán Erika és férje alapította táncstú­dióban – ahol nagyon népszerű modern műfajt sajátít el Lénácska, kapták lencsevégre az ügyesen mozgó lányt. Itt mesélte el élete talán eddigi legnehezebb döntését. 

Fotó: Bors

"A Papa halála utáni napon volt egy fellépésem egy táncversenyen. Én nem hátráltam meg ettől, mert a tánc erőt adott elviselni a fájdalmat" – avatott be ez a kicsi lány hihetetlen felnőttes döntésének hátterébe. Hozzáfűzte, hogy a tánc és a zene sem életforma, sem hivatás, hanem egy szeretett hobbi, mely boldoggá teszi őt, segít érzései kifejezésében. Léna biztosan tudja: a zene mindig is részese lesz az életének, így viszi tovább elhunyt édesapja örökségét.

 

Mecky is megmondta

„Ugye, azt tudod, Angyalom, hogy Lénácskát nagyon nehéz lesz lelökdösni a színpadról, mintha csak oda termett volna” – szólt még életében Kóbor János feleségéhez, miután számára is egyértelmű volt, hogy lányában zenei tehetség lakozik. A tinilány mégsem gondol a tehetségére úgy, mint egy életforma, vagy hivatás. "Most először is a továbbtanulásra összpontosítok, ahol a gimnázium a következő lépés. Azt hiszem, még van időm eldönteni, hogy pontosan milyen pályára lépek. Nekem nem kérdés a továbbtanulás, mert mindenki többdiplomás volt mindkét szülőm családjában. Ettől függetlenül szeretném, ha a zene és a tánc az életem részei maradnának, ahogyan a Mamával is egyetértünk – én is szeretnék egy szép, komoly pályát választani majd magamnak. Most úgy gondolom, hogy orvos szeretnék lenni, mint a bátyám, Martin, aki fogorvos" – újságolta a Borsnak nagyon határozott elképzeléseit a 15 éves Léna. Úgy véli, hogy egy polgári foglalkozás és a művészetek bármelyike remekül megfér egymással, sőt, akár kiegészítheti egyik a másikat. 

 

Szeret tini lenni

Kóbor Léna idejét szinte teljesen lefoglalják az iskola melletti szabadidős tevékenységek, melyek feltöltik energiával: a tánc mellett zongora, énekórákat is vesz, de főzni is szeret, és tud is. "Szerintem tini lenni  nagyon jó dolog. A sok kötelesség között rengeteg izgalmas szórakozás is van. Persze, mindezek mellett szívesen foglalkozok a divattal, sminkekkel és trendekkel is, mint minden korombeli lány" – vallott fia­tal éveiről Léna, aki saját maga által megkoreografált TikTok-videóiban is gyakran megcsillogtatja tehetségét, melyeknek már most nagy nézettségük van a közösségi hálón.

Fotó: Bors

Édesanyjával sokat utaznak együtt, és természetesen a víz szerelmesei mindketten. Míg Mecky, ahogyan Léna is hívta: „a Papa” is velük tartott, rendszeren vitorláztak a Balatonon. "Imádok vitorlázni, de ez egyelőre egy kicsit fájdalmas gondolat. Nagyon hiányzik nekünk a Papa. Bele sem akarok gondolni, hogy nélküle hajózzunk ki" – mondta zárásul Léna, aki a maga ifjúkori természetességével élte meg a mögötte álló nehéz hónapokat. Mégis tele van tervekkel, s reméli, hogy édesapja odaföntről mindig büszke lesz majd rá.

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Milák Kristóffal kapcsolatban

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

borsonline.hu

Fogja a gyereket és megy: elköltözik Nádai Anikó

magyarnemzet.hu

A világ a párizsi olimpia esti megnyitóját várja + videó

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

magyarnemzet.hu

Légiriadót rendeltek el a NATO-országban az orosz támadás miatt

ripost.hu

Karrierista csillagjegyek, akik számára a munka az első

ripost.hu

Belép a Merkúr a Szűz jegyébe: ennek a 3 csillagjegynek segít rendbe hozni az életét

ripost.hu

Megérkezett az Oroszlán hava: 3 csillagjegynek tele lesz a pénztárcája

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

ripost.hu

Akik mindig a maguk feje után mennek: ők a leglázadóbb csillagjegyek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Szégyen és gyalázat: Borzalmas állapotban van a Kossuth-díjas magyar énekesnő sírja – Fotó

LELKIZŐ

Szörnyű, ami történt: Ismét gyászol a TV2 sztárja

LELKIZŐ

„A hír igaz” - Galambos Bogi szakított milliárdos szerelmével

LELKIZŐ

„A kiszolgáltatottságot viselem a legnehezebben” – Hosszú ideig tart Kandász Andrea felépülése súlyos balesetéből

LELKIZŐ

"Ne sírjál!" - Jákob Zoli könnyeket csalt egy angyalarcú kislány szemébe, sose felejti el ezt a napot

LELKIZŐ

Öröm helyett gyász: Élete legszomorúbb szülinapját ünnepli a gyönyörű színésznő

LELKIZŐ

Zalatnay Cini: Életem tragédiáját csak egy filmben engedem megmutatni

LELKIZŐ

Pszichológussal dolgozza fel szakítását Hadas Alfréd