6 éve

Nagybeteg apja állapotáról vallott Varnus Xavér

Sokáig az a hír járta, hogy az orgonamûvész hátat fordított családjának, és Berlinben kezdett új életet. Xavér azonban cáfolta a pletykákat és kijelentette, hogy évek óta súlyos beteg édesapját sosem hagyná magára.

Február elején robbant a hír, hogy Varnus Xavér feladta magyarországi életét, és Berlinbe költözött. Döntését akkor azzal indokolta, hogy telt házas koncertjei jó részét nem fizették ki neki, ezért betelt nála a pohár.

A Story magazinnak adott őszinte interjújából azonban kiderült, a költözés híre csak részben igaz. Xavér csak havi három hetet tölt a német fővárosban, hiszen sosem fordítana hátat beteg édesapjának, aki arra is képtelen, hogy elhagyja a lakást.

"Õ csak mosolyog, gesztikulál, eszik, alszik, meg-megsimogat engem, de már nem tudom, hogy ez a törékeny, beszélni nem tudó bácsi hány százalékban az az ember, aki valaha az apám volt"

- merengett a lapnak a művész, aki úgy érzi, egy láthatatlan kapocs köti őt szüleihez, még akkor is, ha apját félig elvesztette.

"Tulajdonképpen három évvel ezelőtt, január 28-án vesztettem el apát. A szelleme túlnyomó része akkor elment, de jó érzés, hogy kimutatott érzései még itt lehetnek velünk teste megfogyatkozásában is. Úgy is fogalmazhatnék, hogy részletre fizetjük a halált"

- sóhajtott Xavér, aki ha épp Berlinben van, Skype-on tartja a kapcsolatot anyukájával. Naponta többször is beszélnek, és ha valami baj van, autóba pattan és rohan haza szüleihez.

Saját családra azonban nem vágyik. Úgy érzi, aki ennyire alárendeli az életét egy gyönyörű, de zsarnoki hivatásnak, annak nincs joga hozzá, hogy magához láncoljon valakit.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!