LEHÚZÁS

Szerző

Létrehozva: 2024.08.05.

Azonnal töröld le: ez az öt alkalmazás ráereszti okostelefonodra a banki csalókat

Ezeket azonnal le kell törölni.

Napjainkban el sem tudjuk képzelni az életet okostelefonok nélkül. Azt szokás mondani, hogy az okostelefon ma már az ember kihelyezett memóriája és a második agya. Ezen keresztül őrizzük a legszebb emlékeinket, ezen keresztül keresünk rá információkra az interneten, és ezen keresztül beszélgetünk a családunkkal és a barátainkkal. Ma már nagyon kevés olyan ember van, akinek ne lapulna a zsebében egy okostelefon. Ennek azonban megvannak a veszélyei, számos csaló ugyanis kifejezetten ezen keresztül keresi az áldozatait. 

Nagyon óvatosnak kell lennünk

Az iPhone felhasználói talán egy kicsit nagyobb biztonságban vannak, hiszen az Apple szigorúan szűri és szabályozza, hogy milyen applikációkat lehet letölteni az eszközeikre. Ismeretes azonban, hogy az Andoid rendszert futtató telefonoknál jóval kisebb a szűrés, és sokkal több appot lehet letölteni. Ezzel azonban a kockázat is megnövekszik.

A The Sun listázott öt olyan applikációt, amelyek képesek adatokat gyűjteni és rögzíteni, valamint továbbítani harmadik félnek. Ennek könnyen az lehet a következménye, hogy a banki adatainkat is továbbítják, így eltűntetik a pénzünket. Éppen ezért arra kérik a felhasználókat, hogy az alábbi appokat mielőtt töröljék le a telefonjukról:

  • AirFS - Fájlmegosztás Wi-Fi-n keresztül - by it9042
  • Astro Explorer – Shevabad
  • Borostyán - Írta: kodaslda
  • CryptoPulsing  – Shevabad által
  • Agymátrix  – Írta: kodaslda

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-